evenement

Excursie Hanzesteden & Hanzelezing

wanneer
7 oktober - 11 nov 2023

Zes steden met een gemeenschappelijk verleden en toch een eigen, uniek karakter. Bezoek de Hanzesteden Kampen, Harderwijk, Elburg, Zwolle, Deventer en Zutphen tijdens een van de excursies van Kampen en Beyond.

Eén van de meest spannende verhalen uit de Europese geschiedenis speelt zich af in onze eigen achtertuin. In de Hanzesteden slaan kooplieden de handen ineen en ontstaat er een grenzeloze samenwerking: de Hanze. Dit middeleeuwse handelsverbond, met zustersteden als Hamburg, Bergen, Londen en Novgorod, laat ook diepe sporen na op het culturele en geestelijk leven.

De hoofdrollen tijdens de wandelingen worden gespeeld door de bisschoppen van Utrecht, de hertogen van Gelre, keizer Karel de V, Geert Groote en de zusters van het Gemene Leven.

Wanneer

-
-
-
-
-
-

Tijdens onze wandelingen kijken we ook naar de hedendaagse Hanze mentaliteit en wat de Hanze ons nu nog te vertellen heeft. Aan de hand van spraakmakende figuren en bezienswaardigheden, de highlights en de verborgen hofjes en steegjes, krijgt u een samenhangend beeld van deze parels, met oog voor de details van de afzonderlijke steden. Tijdens de wandelingen bezoeken we een aantal musea en bezichtigen we cultureel erfgoed.

INSCHRIJVEN

U kunt zich opgeven voor:

Drieluik Kampen, Harderwijk, Elburg: 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober. Minimaal aantal deelnemers 7 met een maximum van 15 deelnemers. Kosten 70 euro p.p inclusief bezoek bierbrouwerij de Eem. Exclusief entreegelden stedelijke musea Kampen en Harderwijk (met Museumjaarkaart gratis entree)

Drieluik Zwolle, Deventer, Zutphen: 28 oktober, 4 november, 11 november. Minimaal aantal deelnemers 7 met een maximum van 15 deelnemers. Kosten 70 euro p.p inclusief bezoek en rondleiding in de Librije in Zutphen.

Zesluik Kampen, Harderwijk, Elburg, Zwolle, Deventer, Zutphen: 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober, 4 november, 11 november. Minimaal aantal deelnemers 9 met een maximum van 15 deelnemers. Kosten 125 euro p.p inclusief bezoek en rondleiding in de Librije in Zutphen en bierbrouwerij de Eem in Elburg. Exclusief entreegelden stedelijke musea Kampen en Harderwijk (met Museumjaarkaart gratis entree)

Inschrijven kan door te mailen naar waarbij u aangeeft welke serie u wilt doen en met hoeveel personen. Vervolgens krijgt u een bericht met daarin alle praktische informatie zoals de verzamelpunten van de wandelingen en de wijze van betaling.

Meer informatie via www.kampenandbeyond.com/nl/hanzejaar-2023/