evenement

#DeventerVerhalen

wanneer
15 dec 2022 - 1 mei 2023
plaats
Deventer

De tentoonstelling #DeventerVerhalen neemt je mee aan de hand van bijzondere en uiteenlopende verhalen, foto’s en objecten die de identiteit van Hanzestad Deventer weergeven. Gemaakt door, voor en over Deventernaren geven ze de gewone Deventenaar een stem en gezicht. De tentoonstelling vindt plaats tot en met mei 2023 in Museum De Waag in Deventer, gevestigd in het oudste waaggebouw van Nederland!

In de tentoonstelling ontdek je bijzondere en intrigerende verhalen, objecten en foto’s die door, voor en over Deventenaren zijn gemaakt. De verhalen in De Waag zijn zeer uiteenlopend maar kenmerkend voor heel Deventer want ze geven de identiteit van Deventer weer.Van noaberschap tot kermisfamilie.

De #DeventerVerhalen tentoonstelling slaat een brug tussen cultuur en het sociale domein. Zo heeft een van de hoofdpersonen, Mien van Houten uit Bathmen, een plekje in de tentoonstelling verworven. Zij maakte tijdens haar verhuizing naar gemeente Deventer in 1972 kennis met het ‘noaberschap’ waarbij zij als jonge vrouw opeens haar dode buurvrouw stond te wassen en aan te kleden.

Wanneer

15 dec - 1 mei 2023
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
gratis
Entreeprijs Volwassenen
€ 9,00

Jeugd 13 t/m 18 jaar € 9,00
Cultuurkaart & studentenkaart € 7,50
Groepen 10+ personen € 7,50 p.p.

Locatie

Museum De Waag

Ook Emine Coskun, die zichzelf een tulpenbol die vanuit Turkije in Nederland is geplant noemt, is met haar voorliefde voor De Worp te vinden tussen de talrijke verhalen, net als zesde generatie kermisondernemer Remon Bakker.

De tentoonstelling, dat onderdeel is van het gelijknamige lokale verhalenproject en vorig jaar door erfgoedorganisatie Deventer Verhaal en Bibliotheek Deventer werd geïnitieerd, is tot en met mei 2023 te bezoeken en geeft de ‘gewone’ Deventenaar een stem en een gezicht.