evenement

Festival Oeverloos Weight of Water

wanneer
16 - 17 sep 2023
plaats
Zutphen

Je bent op 16 en 17 september uitgenodigd voor een spectaculaire voorstelling die letterlijk op het water van de IJssel gespeeld gaat worden. Als toeschouwer word je meegenomen in de worstelingen van vandaag, terwijl je uitkijkt op de rivier die al eeuwenlang de zes historische Hanzesteden met elkaar verbindt.

De wereld wankelt. We balanceren op de drempel van de toekomst – kwetsbaar en verlangend naar houvast. Dat is wat Panama Pictures verbeeldt in de adembenemende en acrobatische dansvoorstelling, middenin de jachthaven Noorderhaven aan de IJssel.

De varende trap Triomf van beeldend kunstenaar/architect Rob van Dam is inspiratiebron voor The Weight of Water. Strak, wit en imposant zorgt de deinende trap voor een labiel evenwicht. Er hoeft zich maar één van de opvarenden zich te verplaatsen en het geheel kantelt. Choreograaf Pia Meuthen werd geïnspireerd door de varende trap en ontwierp de dansvoorstelling.

Wanneer

-
-
-
-

Locatie

Noorderhaven

Het resultaat is dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd kwetsbaar en intiem. Panama Pictures presenteert een voorstelling op het snijvlak van dans en circus, De voorstelling wordt begeleid met livemuziek, is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Het talud rondom de haven vormt de natuurlijke tribune rondom de voorstelling.

Het is een samenwerking van Hanzejaar 2023 met festival Oeverloos. Zeker 500 toeschouwers kunnen zich verzamelen op de talud rond de haven die een natuurlijke tribune vormt. Op de kade is 45 minuten vooraf al het een en ander te beleven, dus kom op tijd.