De succesvolle podcast in het theater!

De Nedersaksen

wanneer
10 mei 2023
plaats
Deventer
20:30 - 22:30

De Nedersaksen LIVE is een theatervoorstelling voor Nedersaksen en Randstedelingen, voor boeren, burgers en buitenlui, voor iedereen met een liefde voor mooie taal en nog betere verhalen.

Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers nemen het publiek gedurende anderhalf uur mee richting de roemrijke Hanzetijd gekoppeld aan de Nedersaksische cultuur.

Podcast

Wanneer

-

Locatie

MIMIK

De basis van de voorstelling bestaat uit de succesvolle podcast De Nedersaksen, Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers nemen de rol als verhalenvertellers en gastheer op zich. In elke stad schuift er een beroemde en interessante gast aan om te praten over de Nedersaksische cultuur en taal. Dit gesprek wordt afgewisseld met livemuziek van de gebroeders Roo die ook een vaste rol hebben in podcast De Nedersaksen. Een prominente plek in de voorstelling is er ook voor Harrie Scholtmeijer. Deze dialectoloog bespreekt elke voorstelling een lokaal taalfenomeen.

De Nedersaksen LIVE vindt plaats in:

  • 29 maart 2023: Concordia, Enschede, try-out
  • 4 april 2023: Zwolse Theaters, Zwolle, première
  • 11 april 2023: De Bond, Oldenzaal
  • 18 april 2023 Stadsgehoorzaal, Kampen
  • 25 april 2023: Hanzehof, Zutphen
  • 9 mei 2023: De Meenthe, Steenwijk
  • 10 mei 2023: Mimik, Deventer

De Nedersaksen LIVE in Deventer
Datum: woensdag 10 mei
Tijdstip: 20:30 uur
Locatie: Mimik Film+Theater
Meer informatie en tickets: www.mimik.nl/agenda/de-nedersaksen

De Nedersaksen LIVE is een gezamenlijke productie van Hedon, Overijsselacademie en Zwolse Theaters met financiële ondersteuning van de Gemeente Zwolle. De totstandkoming van dit project is onderdeel van het programma Hanzejaar Zwolle 2023.