evenement

Muziek die je raakt met Mariette Freijzer en Cathelijne Maat

wanneer
25 jun 2023
plaats
Zutphen
12:00

Concert 25 juni in Het Koelhuis - Zutphen

Toen Mariette Freijzer (cello) en Cathelijne Maat (piano) als muzikaal duo aan elkaar werden gekoppeld bleek het een gouden combinatie. Als duo creëren Mariette en Cathelijne zowel een samenklank als uitstraling die je als toehoorder diep raakt en die je nog lang bijblijft.

Mariette en Cathelijne spelen twee sonates. Ze starten met de sonate in E mineur opus 38 van Johannes Brahms. De openingsmelodie is donker en sinister. Brahms liet zich inspireren door Bach. In begin vind je een verwijzing naar Die Kunst der Fuge, daarna een menuet in barokstijl en tot slot een fuga. Na de pauze spelen zij de Sonate opus 40 van Dmitri Shostakovich. Deze schreef hij net voor hij in ongenade viel bij de Sovjetleiding die hem censuur oplegde. De sonate is melancholisch, uitbundig, intens, soms zelfs humoristisch maar je blijft de donkere ondertoon altijd voelen.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00

Ticket € 15,00 euro
Lunch € 15,00 euro

Locatie

Het Koelhuis

De gezamenlijke interesse van Mariette en Cathelijne in de wortels en voorouders van componisten zorgt voor een diepe verbondenheid en dat blijft je als toehoorder lang bij.

Freijzer & Maat spelen vanaf hun jonge tienerjaren muziek. Ze spelen elk (inter)nationaal in diverse gezelschappen en met verschillende musici. In 2018 werd op het Beethovenfestival Zutphen een uitverkochte concert heel goed ontvangen. Hun duo-repertoire is uitgebreid met onder meer werk van Schumann, Brahms, Saint-Saens, Fauré en Shostakovich. Zij traden samen op in diverse kamermuziekseries. In 2022 waren Mariette en Cathelijne weer op het Beethoven festival en in de serie CODA Classique te horen. Meer info op www.freijzerenmaat.com

Je kan vooraf genieten van een huisgemaakte lunch. Lunch en/of ticket via www.hetkoelhuis.nl. Lunch: 12.00 uur en concert 13.30 uur