15, 16 en 17 september in en om de Noorderhaven en de IJssel

Festival Oeverloos pakt groots uit: voorstellingen bekend!

wanneer
15 - 17 sep 2023
plaats
Zutphen

Festival Oeverloos strijkt voor de vijfde keer neer in Zutphen. Het internationale (buiten)theaterfestival pakt dit jaar groots uit. Er zijn verschillende bijzondere theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen met maar liefst drie premières in de prachtige omgeving van Hanzestad Zutphen, de Noorderhaven en de uiterwaarden van de IJssel. Intieme en grootse voorstellingen wisselen elkaar af. Geschikt voor alle leeftijden!

Het festival start vrijdag 15 september met een gratis openingsavond met theatrale en muzikale verrassingen. Zaterdag en zondag wisselen intieme en grootse voorstellingen elkaar af.

Festivalroute, centrale locatie en passe-partout
Het programma bestaat uit een festivalroute en een avondprogramma. De festivalroute voert je naar plekken in de Noorderhaven, langs de kades en de uiterwaarden van de IJssel. Het Koelhuis is de centrale locatie dit weekend. Daar kun je terecht voor een hapje en drankje, maar is ook de losse ticketverkoop, het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar. Met een Passe-partout ben je verzekerd van toegang tot alle voorstellingen. Passe-partouts zijn al beschikbaar!

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 30,00
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 17,50

Locatie

Het Koelhuis

12 grootse en intieme voorstellingen van internationale gezelschappen
Je kan kijken en luisteren naar theater, modern circus, dans en acrobatiek, zang en muziekproducties. Zo komt het in heel Europa bekende gezelschap Panama Pictures met The Weight of Water: een adembenemende en acrobatische dansvoorstelling midden op het water van de jachthaven Noorderhaven. Maar je kunt ook helemaal in je eentje een levende cartoon beleven met Headspace van Electric Circus. De drie vrolijke muzikanten van Fiammiferi nemen je mee in het sprookje van het meisje met de zwavelstokjes met marionetten, ingenieuze verbeeldingen en muziek. En Zwermers confronteert je door een onophoudelijke stroom van kledingwissels met hoe kleding uitdrukt wie we zijn. Don Gnu maakt Deense slapstick van hoog niveau in hun Two Men & A Plank en met Superhallo en de DJ Frietmachine leer je dansend de aardappel kennen die je later als frietje eet. Er is nog veel meer! Je vindt alle informatie en tickets op festival-oeverloos.nl en hetkoelhuis.nl. Het festivalboekje met blokkenschema verschijnt eind augustus. Informatie over de artiesten en tijden wordt steeds aangevuld.