evenement

Sail Kampen 2024

wanneer
29 maart - 1 april
plaats
Kampen

Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2024. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Het belooft een fantastisch weekend te worden. Tijdens Sail kun je bijna alle schepen bezichtigen en natuurlijk gratis een stukje mee varen!

Sail Kampen 2024 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade.

Sail Kampen begint op vrijdagavond traditiegetrouw met een spectaculaire vlootschouw waarbij de deelnemende schepen binnenvaren met volle zeilen en sfeervolle verlichting. De Piet Hein, Statenjacht De Utrecht, De Abel Tasman, De Willem Barentsz en de Veerman van Kampen zijn voorbeelden van schepen die binnen komen varen. In het totaal komen er zo’n vijftig vaartuigen. Stuk voor stuk prachtige verschijningen met een indrukwekkende geschiedenis.

Wanneer

-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 7,50

Entreetickets ter plekke verkrijgbaar aan de kassa

Bewonder de vele historische schepen uit de Hanze en VOC tijd. Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. Een oud-Hollandse kermis en oude nautische ambachten voegen een nostalgisch tintje toe.

Sail Kampen begint op vrijdagavond met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Bewonder Kampen zelf vanaf het water tijdens het Sail-varen op de IJssel met het prachtige Kamper stadsfront op de achtergrond. Historische schepen varen af en aan en geven je het ultieme Sail gevoel. De vrijdag- en zaterdagavond krijgen worden extra bijzonder met live optredens van fantastische artiesten, die zorgen voor een onvergetelijke ervaring aan de IJsselkade. Op vrijdagavond 29 maart betreden onder andere Natasja Poels en Jan Smit het podium. Op zaterdag 30 maart zullen Ancora, Django Wagner en Stef Ekkel het publiek vermaken. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten met een spectaculaire show.

De toegang tot het festivalterrein is 7,50 euro per persoon. Bezoekers hebben voor dit bedrag alle dagen toegang. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Entreetickets ter plekke verkrijgbaar aan de kassa. Na entree kun je kosteloos varen op de schepen, genieten van diverse muzikale optredens verspreid over de stad en alle ambachten zijn dan gratis te bezoeken.

Hoogtepunten programma:

Vrijdag 29 maart

  • 17:30 - 01:00 uur: Vlootschouw; Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek.
  • 19.30 – 01.00 UUR: Muzikaal programma

Zaterdag 30 maart

  • 11.00 - 18.00 uur: Schepen bezichtigen en meevaren, straattheater en oude ambachten
  • 11.00 - 20.00 uur: Zeemanskorenfestival op maar liefst 4 podia
  • 20.00 - 01.00 uur: Avond muzikaal programma

Zondag 31 maart

  • 10.00 - 20.00 uur: Ambachten en straattheater
  • 11.00 - 18.00 uur: Zeemanskorenfestival & schepen bezichtigen en meevaren

Maandag 1 april

  • 10.00 - 23.00 uur: Ambachten, straattheater, schepen bezichtigen en meevaren, zeemanskorenfestival

Foto: Tennekes