Binnen de muren van de vestingstad Elburg lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Je wandelt via de middeleeuwse stadspoort zo de charmante Hanzestad in. Verdwalen is haast onmogelijk: het stratenplan is rechttoe-rechtaan in deze voormalige vissersstad.

Vierkante visserstad

Voordeur van Elburg

De Vischpoort is de karakteristieke voordeur van Elburg. Deze vijftiende-eeuwse poort geeft je toegang tot het kaarsrechte stratenplan van dit bijzondere vestingstadje. Van bovenaf gezien is Elburg bijna perfect vierkant. Kijk tijdens je wandeling door de markante straten en pittoreske steegjes ook naar beneden, dan zie je een ander karakteristiek kenmerk van Elburg: keitjesstoepen. Stoepen gemaakt van talloze witte en zwarte keitjes.

Klein maar fijn

Hoewel dit stadje maar klein is, heeft het vele bezienswaardigheden, zoals vestingwallen, kazematten en een eeuwenoud klooster. Ontdek hoe groots de kleine vestingstad is tijdens een van de stadswandelingen.

Voormalige Zuiderzeestad

Water is een belangrijk element in en rond Elburg. De vissersstad floreerde vroeger aan de Zuiderzee. Dat veranderde in 1932 door de bouw van de Afsluitdijk en de komst van de Flevopolder.