Verrassende routes

LF3 fietsroute: langeafstandsroute langs de Hanzesteden

  • Leestijd 2 minuten
  • 28166 x bekeken

Zeven authentieke Hanzesteden langs de IJssel worden verbonden door een prachtige lange fietsroute: de Hanzeroute. Fietsen langs de IJssel, één van de mooiste rivieren van Nederland, over slingerende dijkjes en vrijliggende fietspaden. Dit moet je weten over de LF3 Hanzeroute.

LF-routes, languit Landelijke Fietsroutes, zijn bewegwijzerde langeafstandsroutes en zeer geschikt voor fietsvakanties. De Hanzeroute is het middelste deel van de LF3 en slingert van Hanzestad Hasselt tot Doesburg. De andere twee routes zijn de Rietlandroute en de Maasroute; het fietspad loopt dan ook door de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland en Limburg.

Natuurschoon en Hanzesteden vol cultuurhistorie

De natuur rondom de Hanzesteden is adembenemend, de vele vertakkingen en uitlopers van de IJssel zorgen voor onvergetelijke vergezichten. Geniet onderweg dan ook volop van de natuurlijke uiterwaarden en de vrijwel ongetemde loop van de IJssel. Je fietst via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes. Behalve door de natuur, fiets je ook van Hanzestad naar Hanzestad. Hier kun je heerlijk vertoeven op een terras, cultuur snuiven of wat winkels bekijken.

Hattem aan de IJssel
Hattem aan de IJssel

Knooppunten en fietsroute

De Hanzeroute start op het Stationsplein van Kampen. Stap je liever op in Hasselt, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen of Doesburg? Dat kan ook! De route wordt aangegeven aan de hand van routeborden in beide richtingen, maar kun je ook volgen met fietsknooppunten. De routes langs de Hanzesteden sluiten namelijk naadloos op elkaar aan.

LF3 Hanzeroute downloaden

De lange fietsroute is hier te downloaden.

Natuurlijk gloort aan het einde van het pad altijd weer een Hanzestad waar je terecht kunt voor een flinke dosis cultuur, een heerlijk hapje eten of een fijne overnachting. Zo kun je er een meerdaagse fietstocht van maken en er zelfs één van de andere twee LF3-routes aan vastplakken.

Tip: Duitse en Nederlandse Hanzesteden combineren? Bekijk dan de Hanzesteden Fietsroute.