Dagje weg

Hier moet je zijn in Harderwijk

 • Leestijd 2 minuten
 • 7432 x bekeken

Hanzestad Harderwijk: een echte culinaire Hanzestad aan het Veluwemeer. Vaar of wandel de Hanzehistorie binnen. Palingen en havens, boulevard en Vischmarkt. Harderwijk is proeven en beleven. Benieuwd wat je kunt doen op gepaste afstand?

 1. 7

  Eten afhalen en bezorgen

  Bij deze eetgelegenheden in Harderwijk kan je eten afhalen of laten bezorgen. De informatie is van eerder dit jaar, maar zeker nog wel geldig!

 2. 6

  Laat je culinair verwennen

  In Harderwijk kun je heerlijk eten. Plof neer op een terras of kies een tafeltje in één van de gezellig aangeklede restaurants. Dit zijn de leukste restaurants van Harderwijk.

 3. 5

  Stadswandeling Harderwijk

  Het is zo leuk om een mooie stadswandeling door Harderwijk te maken onder leiding van een gids! Als je loopt, zie je meer. Dat is zeker het geval wanneer je door Harderwijk loopt. In de historische Hanzestad valt veel te ervaren en te ontdekken. En dit doe je al lopend het best. Maar waar te beginnen en hoe alle bekende en minder bekende pareltjes van de stad ontdekken?

 4. 4

  Palingmuseum Harderwijk

  In Harderwijk is het eerste palingmuseum van Nederland geopend. Het Palingmuseum biedt je een kijkje in het ambacht van de palingrokers. In het Palingmuseum leer je meer over de vangst van paling, de Harderwijkse visserijgeschiedenis, techniek van het roken en nog veel meer.

 5. 3

  Marius van Dokkum Museum

  Een museum waar hardop gelachen wordt, waar wildvreemden met elkaar in gesprek raken voor een schilderij en waar kinderen net zo veel plezier aan kunst beleven als grote mensen. Dat is uniek. Dat is het Marius van Dokkum Museum.

  Een bezoek aan het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk is voorlopig alleen mogelijk met een online reservering voor één van de tijdsloten. Reserveer dus op tijd!

 6. 2

  Klimbos Harderwijk

  Klimbos Harderwijk is niet zo maar een klimbos. Naast een oneindig lang klimparcours waar je zelf je route bepaalt is er ook een Rollercoaster Zipline! De zipline gaat dwars door het bos en door de hoge snelheid en de bochten lijkt het net of je in een echte rollercoaster zit. Uniek in Nederland! Naast deze spectaculaire belevenis kan je ook een vrije val maken vanaf 16 meter hoogte en duo-ziplinen met je klimmaatje!

 7. 1

  Hanzeroute Noord

  In de Hanzesteden Elburg en Hattem lijkt de tijd stil te hebben gestaan, maar dat is natuurlijk niet zo! Ontdek dit zelf. Nauwe steegjes en monumentale panden laten de geschiedenis herleven. Leuke concepten als Walhalla brengen je weer even helemaal in het "nu".