Dagje weg

Op en om het water in Kampen

 • Leestijd 2 minuten
 • 3164 x bekeken

Kampen is prachtig gelegen aan de IJssel. Ontdek de mooie skyline van Kampen vanaf het water, overnacht aan het water of geniet van een mooie fietsroute langs de IJssel. Lees hier onze tips!

 1. KamperEvents

  Ontdek Kampen vanaf het water! Vanaf het water kan je genieten van de mooie skyline van Kampen en de prachtige omgeving. Bij KamperEvents kun je je eigen bootje huren. Je hebt keuze uit verschillende bootjes die je zelf mag varen. Ga er lekker op uit met je bootje en geniet van de omgeving.

 2. Kamper Botters

  Een botter huren in Kampen geeft je een unieke belevenis. Met een tocht met de botter ervaar je hoe de vissers vroeger zeilden. Kamper botters heeft een vloot met eigen botters om het water op te gaan. Je gaat samen met bemanning het water op, bezoekt de oude vissersplaatsen en vaart over de voormalige Zuiderzee.

 3. Kamper Kogge

  Varen op de Kamper Kogge. De Kamper Kogge is een middeleeuws zeilvrachtschip uit de veertiende eeuw. Tegenwoordig kan je meevaren op een evenbeeld van dit schip. Met Stichting Kamper Kogge kan jij op een unieke Kogge varen, met deze authentieke vaartocht beleef je de tijd van vroeger.

 4. Ecostay

  Vakantie in een woonboot. Lekker ontspannen en genieten op het meer van Stoter. Ecostay de IJsvogel ligt in de uiterwaarden van de IJssel, dichtbij Kampen. De IJsvogel heeft een unieke ligging, je bent midden in de natuur, terwijl je in tien minuten in het centrum van Kampen bent.

 5. Boetiek Hotel Kampen

  In Kampen heb je verschillende mogelijkheden voor een overnachten met uitzicht op de IJssel. Bijvoorbeeld Boetiek Hotel Kampen. Dit is een mooi hotel gelegen aan de IJssel. Vanuit je hotelkamper kan je genieten van een mooi uitzicht over de IJssel.

 6. Fietsroute Kampen

  Fietsroute Kampen is een mooie fietsroute die vanuit Kampen langs het water gaat. De fietsroute heeft een afstand van 42 kilometer en onderweg kom jij langs 6 locaties. De route gaat via het Zalkerveer, deze vaart alleen van april tot en met oktober. De route volgt het fietsknoopuntennetwerk en je kunt de route op elk knooppunt beginnen.