Dagje weg

Op en om het water in Doesburg

 • Leestijd 2 minuten
 • 1610 x bekeken

Geniet van het water rondom Doesburg. Maak een mooie rondvaart, overnacht met uitzicht over de IJssel, of maak een mooie fietstocht langs het water. Lees hier onze tips!

 1. Rondvaart

  Genieten aan de IJssel. In Doesburg kun je een mooie rondvaart maken in een sloep. Met de Viking I of II vaar je mee op de Oude IJssel tussen Doesburg en Laag-Keppel waar je kunt genieten van de mooie omgeving en uitzichten. Je hebt de keuze uit verschillende rondvaarten.

 2. Capfun IJsselstrand

  Capfun IJsselstrand in Doesburg ligt net buiten het pittoreske Doesburg, omgeven door het groen van de Achterhoek en aan de IJssel. Beleef de vakantie waar je als kind van droomde bij Capfun! Deze camping richt zich op het plezier van de kinderen met een uitgebreid animatieprogramma en tal van activiteiten.

 3. Restaurant De Kade / Stadshotel Doesburg

  Na een mooie wandeling of fietstocht kan je bij restaurant De Kade genieten van een hapje en een drankje. Restaurant De Kade ligt aan de IJsselkade van Doesburg en beschikt over een heerlijk terras aan het water. Geniet van een drankje met een klein hapje of een uitgebreider borrelplateau, of geniet van een heerlijk diner. Restaurant De Kade hoort bij Stadshotel Doesburg. Bij Stadshotel Doesburg kan je heerlijk overnachten met uitzicht over de IJssel.

 4. Fietsroute langs de Oude IJssel

  Fietsroute langs de Oude IJssel is een afwisselende en veelzijdige fietsroute langs het water en knusse dorpjes. De route neemt je mee door Hanzestad Doesburg, Laag-Keppel, Hummelo en Doetinchem. De fietsroute is ongeveer 36 kilometer.