Dagje weg

Op en om het water in Zutphen

 • Leestijd 2 minuten
 • 2055 x bekeken

Zutphen is prachtig gelegen aan de IJssel en de Berkel. Je kan hier heerlijk met een bootje het water op gaan, genieten van een overnachting aan het water, of maak een mooie wandeling. Lees hier onze tips!

 1. Fluisterbootje

  Vanuit een fluisterboot in Zutphen ontdek je de mooiste plekken aan de Berkel en de grachten van Zutphen. Vanaf het water zie je de stad op een hele andere manier. Samen met een schipper vaar je langs historische monumenten en mooie plekken waar de schipper je op zijn eigen manier zal vertellen over de geschiedenis van Zutphen.

 2. B&B Aan de Berkel

  Aan de rand van Zutphen vind je B&B aan de Berkel. Een huis dat licht, rust en ruimte biedt aan zowel toeristen als mensen die door hun werk in de omgeving, een prettig onderkomen zoeken voor de nacht. De B&B is gelegen in een rustige straat aan de rivier de Berkel en dichtbij het centrum. Je kan hier genieten van de rust aan het water.

 3. Suppen

  Sup@Zutpen bied je de mogelijkheid om Zutphen te verkennen vanaf een supboard. Hiervoor bieden zij verschillende mogelijkheden. Je kunt kennismaken met het gebied in de omgeving van het gerechtsgebouw, je hebt de mogelijkheid de grote gracht te verkennen of je kunt de binnenstad in gaan. Daarnaast biedt Sup@Zutpen ook twee tochten aan die je kan suppen.

 4. IJsselpaviljoen

  Het IJsselpaviljoen is gelegen aan de rand van Zutphen en biedt een mooi uitzicht over de IJssel en op de Oude IJsselbrug. Je kunt hier dagelijks terecht voor koffie met gemak, lunch en diner.

 5. Leestensche Broekpad

  Wandelroute Leestensche Broekpad gaat langs laken, over het boerenland en langs de rivier de IJssel. Met deze wandelroute ontdekt je het mooie buitengebied van Zutphen met een route van 11 kilometer. Deze route is een aanrader voor iedere wandelliefhebber!