24 uur in ...

Hasselt: Middeleeuws & Rust

  • Leestijd 1 minuten
  • 5909 x bekeken

Langs het Zwarte Water ligt het prachtige Hanzestadje Hasselt, met zijn prachtige grachten ook wel klein Amsterdam genoemd. Wat je allemaal kan doen in 24 uur in Hasselt? Wij hebben een leuke planning voor je bedacht.

10:00

Ontbijten bij de Linde

Bij de Linde kan je heerlijk ontbijten op hun terras aan de gracht of binnen.

11:00

Ontdek de Kalkovens

De Kalkovens
De Kalkovens

Vanuit de Linde kan je zo doorlopen naar de Kalkovens: Vlakbij de kern van het vestingstadje Hasselt, ligt het kalkoventerrein met zijn twee kalkovens en het leshuis. Jarenlang waren de kalkovens een belangrijke industrietak in deze Hanzestad. Om de rijke geschiedenis niet verloren te laten gaan, is het kalkovencomplex gerestaureerd en sinds 1995 opengesteld voor publiek.

13:00

Lunchen bij Eet en Drinkerij De Stadskamer

Gelegen op een unieke locatie is Eet en Drinkerij De Stadskamer ontmoetingsplaats voor jong en oud. De Zon is een beleving. Dit gevoel accentueren ze graag met hun royale aanbod van dranken, hapjes, heerlijke broodjes en nog véél meer!

15:00

Haal de lekkerste snoepjes en nootjes bij 't Suikerhoekje

't Suikerhoekje
't Suikerhoekje

Ben je op zoek naar heerlijk schepsnoep voor jezelf of voor een traktatie, een mok vol lekkers of nostalgisch oud Hollands snoep? Je vindt het bij ’t Suikerhoekje.

17:30

Dineren bij Onder de Luifel

Mooi gelegen in het oude historische stadscentrum aan de voet van de kerktoren van Hasselt en met een karakteristiek terras met een schitterend uitzicht over het Zwartewater bevindt zich 'Onder de Luifel'.

20:00

Slapen bij B&B Borghoeve

B&B Borghoeve
B&B Borghoeve

B&B Borghoeve biedt je privacy, gezonde boeren buitenlucht en een goed gevulde koelkast voor het ontbijt op zaterdag- en zondagmorgen. Kortom, de ideale locatie om helemaal tot rust te komen en om te genieten van wat deze mooie landelijke omgeving allemaal te bieden heeft.