Dagje weg

Top 8 kerstmarkten in Nederland

 • Leestijd 3 minuten
 • 94378 x bekeken

Hier lees je over:

 • check

  Indoor kerstmarkten in Zwolle

 • check

  Unieke kerstmarkt in Harderwijk

 • check

  Zeldzaam Mooi Markt Zutphen

 • check

  Dickens Festival Deventer

Een kerstmarkt bezoeken is hét moment om te genieten van prachtig verlichte steden, unieke hebbedingetjes en warme chocolademelk. Ieder jaar staan de Hanzesteden weer in het teken van gezellige kerstmarkten, bij deze onze 8 favoriete kerstmarkten in Nederland!

 1. 8

  Indoor kerstmarkten in Zwolle

  Ultiem kerstshoppen doe je bij één van de kerstshows in Zwolle! Ga helemaal los en koop prachtige kerstversiering en cadeauartikelen. Dit doe je bijvoorbeeld op de speciaal ingerichte kerstafdeling van Intratuin of Tuinland in Zwolle.

 2. 7

  Unieke kerstmarkt in Harderwijk

  Een unieke kerstmarkt in Nederland vind je in het Gelderse Harderwijk. Hier doe je namelijk je kerstinkopen in de Regenboog Kerk. Bestel een lekker glaasje glühwein of advocaat en proef vers kerstbrood of een oliebol! De kerstkramen op deze kerstmarkt in Harderwijk bieden onder andere kerstspullen, bloemstukken, kaarsen en kaarten. Geen reden tot verveling op deze kerstmarkt in Nederland!

 3. 6

  Zeldzaam Mooi Markt Zutphen

  De meest bijzondere kerstcadeaus scoren? Breng dan op 10 december een bezoek aan de Zeldzaam Mooi Markt in Zutphen. Hoewel dit officieel geen kerstmarkt is zul je er alsnog wel slagen voor je kerstinkopen! Op deze markt vind je namelijk tweedehands spullen, vintage en retro artikelen. Daarnaast maak je gemakkelijk een praatje met de personen achter het product! Ook voor kunst, hout, woonaccessoires en tassen ben je hier op de goede plek. Bonus: de Zeldzaam Mooi Markt vindt plaats tijdens het Winterfestijn Zutphen!

 4. 5

  Kerstmarkt in Deventer

  De kerstmarkt in Deventer vind je van 14 t/m 17 december in de Lebuïnuskerk. Op deze gezellige kerstmarkt vind je ruim 50 unieke kraampjes met bijvoorbeeld cadeau-artikelen, speelgoed, handgemaakte producten en lokale lekkernijen. Ook vind je er culinaire streek producten en delicatessen. terwijl je struint langs de kraampjes geniet je van de sfeer en warmte van de prachtige Lebuïnuskerk.

 5. 4

  Dickens Festijn Deventer

  Het Charles Dickens Festijn in Deventer moet je eens meegemaakt hebben. En ben je er al eens geweest? Dan wil je gelijk weer terug! Het kerstfestijn wordt georganiseerd om de bekende schrijver Charles Dickens te herdenken. Tijdens dit evenement lopen er dan ook maar liefst 1.000 acteurs rond in negentiende-eeuwse stijl. Daarnaast zijn er vele artikelen en lekkernijen uit die tijd.

 6. 3

  Winterfestijn in Hattem

  Beleef op 8 december een knusse kerst in Hanzestad Hattem. Je vindt er tijdens het Winterfestijn rondom het Kerkplein vele kerstkraampjes met de leukste spulletjes en lekkerste hapjes! Tip voor overdag: wandel over het prachtige Landgoed Molecaten. Als afsluiting ontdek je dan de gezellige kerstmarkt van Hattem.

 7. 2

  Kerst in Oud Kampen

  Nog zo’n populaire kerstmarkt in Nederland is Kerst in Oud Kampen. Deze Hanzestad aan de IJssel is ook buitenom kerst al een parel om te bezoeken, laat staan met die prachtige verlichting! Nostalgie, theater en gezellige kraampjes komen samen tijdens Kerst in Oud Kampen op 9 en 10 december. Wandel over de kerstmarkt, bewonder heuse parades en geniet van mooie muziek gebracht door zangkoren.

 8. 1

  Winter in de Vesting Elburg

  Dé plek tijdens de kerstperiode is vestingstadje Elburg. Tijdens Winter in de Vesting op 8 en 9 december wordt normaal gesproken het historische centrum omgetoverd naar de stijl van 1900. Dit zie je terug in de klederdracht van de inwoners, muziek, dans, theater en uiteraard een sfeervolle kerstmarkt. Wandel door een uniek decor, waar in elke steeg wel iets te beleven valt! Voor de kleintjes is er een nostalgische zweefmolen en stoomtrein. Winter in de Vesting Elburg is er voor jong én oud.