evenement

24-uur Hanze in Harderwijk

wanneer
13 - 15 okt 2023
plaats
Harderwijk

Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in Hanzestad Harderwijk? Lees dan verder!

24-uur Hanze in Harderwijk
In Harderwijk is hard gewerkt aan het neerzetten van een iconisch programma voor 24-uur Hanze. Een flashmob, Hanzemarkt, geluid- en lichtspektakel, kunstroute, bottervaren en de opening van musea in de avond. Het is zomaar een greep uit de toffe activiteiten die in Harderwijk tijdens 24-uur Hanze te bezoeken zijn. Dit wil je niet missen!

Vrijdag 13 oktober

Wanneer

-
-
-

Locatie

Centrum Harderwijk

  • Flash Mob - 100 jaar Harderwijker mannenkoor om 19.30 uur op de Markt en om 20.00 uur Boulevard Bella Ciao.
  • Hanze Escape tour Harderwijk.

Zaterdag 14 oktober

  • Beleef en ontdek de Hanze van 10.00 uur t/m 17.00 uur in het Hortuspark. De hele dag door zijn er tal van activiteiten in het park zoals een Markt, Ambachten en Hanzeonbtijt.
  • Van Hot naar Her op de Smeepoortenbrink. Tussen 10.00 uur t/m 22.00 uur geniet je hier van een tof geluid- en lichtspektakel.
  • De gehele dag is er een kunstroute door de stad, verkrijgbaar bij de VVV.
  • Van 17.00 uur t/m 22.00 uur kun je Moonlight shoppen met muziek & entertainment in de binnenstad van Harderwijk.
  • Er worden avondwandelingen georganiseerd met het thema "Stappen door de jaren heen". Elk half uur start er tussen 18.00 uur en 22.00 uur een nieuwe wandeling vanaf de VVV.
  • Tussen 18.00 uur t/m 22.00 uur kan er gevaren worden met een Botter vanaf het Bottermuseum.
  • Bezoek tussen 17.00 uur en 21.00 uur de Grote kerk.
  • Hanze Escape tour Harderwijk.

Ook zullen er op zaterdag 14 oktober verschillende musea open zijn onder het kader museumnacht! Het Stadsmuseum Harderwijk is van 17.00 uur tot en met 01.00 uur te bezoeken met als Thema stappen door de jaren heen. Ook het Marius van Dokkum Museum is t/m 21.00 uur open. Marius zelf is ook aanwezig en schildert speciaal deze avond live op locatie!

Voor meer informatie en het volledige programma kijk op www.heerlijkharderwijk.nl.

Hanze Escape Event komt terug!
Speciaal voor 24-uur Hanze komt het Hanze Escape Event eenmalig terug! Weet jij alles over de Hanzesteden en kun je met jouw team de geheime uitgang van de stad binnen 2 uur vinden? Speel dan mee met het speciale Hanze Escape Event, een unieke manier om samen met vrienden of familie een van de Hanzesteden te ontdekken.

Foto: Marcel Schipper