evenement

24-uur Hanze in Hasselt

wanneer
13 - 15 okt 2023
plaats
Hasselt

Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in Hanzestad Hasselt? Lees dan verder!

24-uur Hanze in Hasselt
Ook in Hanzestad Hasselt geniet je tijdens 24-uur Hanze de hele dag door van verschillende activiteiten voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld de iconische Kalkovens, geniet van muzikale presentaties en beklim 's avonds de toren van de Grote Kerk. Benieuwd wat er tijdens 24-uur Hanze nog meer te beleven is in Hasselt? Lees dan snel verder!

Vrijdag 13 oktober

Wanneer

-
-
-
  • 14.00-15.00 uur: Samen een levensgroot Hanzesteden kunstwerk creĆ«ren, jij kunt daar onderdeel van zijn! Lijkt het je tof om je creatieve steentje bij te dragen en hou je van schilderen en graffiti? Kom dan naar de workshop van kunstenaar Chris Veldhof en laat je innerlijke picasso zien! Aanmelden kan via www.samenzwartewaterland.nl.

Zaterdag 14 oktober

  • 12.00-16.00 uur: Bezoekmogelijkheden van de Hanze Expositie "Hasselt van Hanze tot Hannekemaaiers" in het Oude Raadhuis.
  • 13.15-14.00 uur: Muzikaal welkom voor de boot "De Tram" door trompettist Fanfarekorps Irene (tenzij de weersomstandigheden dit niet toelaten).
  • 14.00-15.00 uur: Ontvangst door wethouder Harrie Rietman van de Hanzeboot "De Tram". Hierbij zal een muzikale presentatie plaatsvinden van "Het Hanzelied" door Band Maarten van Veen i.s.m. zangeres Rianne Voorberg.
  • 14.00-15.00 uur Prijsuitreiking aan winnaars fotowedstrijd "Hasselt stad aan het Zwarte Water. Vroeger in nu." door wethouder Harrie Rietman. Ook zal hier dichter Casper de Jong optreden.
  • 14.00-16.00 uur: Bezoekmogelijkheid van museumlocatie v.d Archeologische Werkgroep Zwartewaterland; Rosmolenstraat 4.
  • 14.00-16.00 uur: Bezoekmogelijkheid van museumlocatie Kalkovens Hasselt.
  • 14.30-16.30 uur: Bespeling van het Carillon in de toren van de Grote Kerk te Hasselt.
  • 20.00-22.00 uur: Mogelijkheid tot het beklimmen van de toren van de Grote Kerk te Hasselt. Vanuit hier heb je prachtige uitzicht op Hanzesteden Hasselt, Kampen en Zwolle. De actuele weersomstandigheden bepalen of een beklimming van de toren kan plaatsvinden.

Ook kun je de hele dag door de Hanze stadswandelingen "Bedevaartspad", "Geurroute", "Gedichtenroute" en "Bezinningsroute" beleven. Alle routeboekjes zijn te verkrijgen bij de TIP aan de Markt 1.

Hanze Escape Event komt terug!
Speciaal voor 24-uur Hanze komt het Hanze Escape Event eenmalig terug! Weet jij alles over de Hanzesteden en kun je met jouw team de geheime uitgang van de stad binnen 2 uur vinden? Speel dan mee met het speciale Hanze Escape Event, een unieke manier om samen met vrienden of familie een van de Hanzesteden te ontdekken.

Voor meer informatie kijk op www.tiphasselt.nl.

Foto: Ingeborg Lukkien