evenement

24-uur Hanze in Zutphen

wanneer
13 - 15 okt 2023
plaats
Zutphen

Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in Hanzestad Zutphen? Lees dan verder!

24 uur Hanze in Zutphen
Op zaterdag 14 oktober staan de negen Hanzesteden Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle in het teken van 24 uur Hanze. In Zutphen vieren ze dat met de allereerste editie van de Museumnacht. BIJ De Bieb, Dat Bolwerck, Luxor Theater, Stedelijk Museum Zutphen, Muzehof en Woest Oost presenteren samen een gevarieerd programma met dans, cabaret, muziek en theater. Ook openen verschillende monumenten hun deuren: bezoek de Burgerzaal, beklim de Wijnhuistoren, Walburgiskerk en de Nieuwstadskerk én betreed de Berkelpoort in het donker!

Het belooft een leuke en inspirerende “nacht” te worden. Op iedere locatie beleef je een heel divers programma. Ook kun je natuurlijk de lopende tentoonstellingen bekijken. Je vult je nacht gemakkelijk met interessante, grappige, spectaculaire en muzikale workshops, tours en optredens. Alle activiteiten van Museumnacht binnen in de deelnemende locaties (Bij de Bieb, Dat Bolwerck, Luxor en Stedelijk Museum Zutphen) zijn enkel toegankelijk met het Museumnacht Passe-partout. De monumenten zijn op deze avond gratis toegankelijk.

Wanneer

-
-
-

De officiële opening van de Museumnacht is om 18.30 uur rondom de Wijnhuistoren. Pjotr treedt op met het speciaal voor het Hanzejaar gemaakte “Welkom in de stad”, koren zingen nieuwe uitvoeringen van eeuwenoude teksten geïnspireerd op het oude Zutphens Liedboek en stadsdichter/muzikant Wolfram Reisiger legt de verbinding met het heden. Dit alles in aanwezigheid van burgemeester Wimar Jaeger.

Tijdens de Museumnacht wordt je drie keer op de internationale circusparade van Circo di Strada getrakteerd! Geniet op de route van de Lange Hofstraat, Groenmarkt, Houtmarkt en Zaadmarkt van duizenden lichtjes en bijpassende magische muziek. Een ervaring die je je nog lang zal bijblijven.

Een groot aantal winkels in de Korte Beukerstraat, Korte Hofstraat, Lange Hofstraat, Turfstraat, Nieuwstad en Spittaalstraat zijn speciaal geopend voor een heerlijke shopping night (tot 21:00 uur).

Hanze Escape Event komt terug!
Speciaal voor 24-uur Hanze komt het Hanze Escape Event eenmalig terug! Weet jij alles over de Hanzesteden en kun je met jouw team de geheime uitgang van de stad binnen 2 uur vinden? Speel dan mee met het speciale Hanze Escape Event, een unieke manier om samen met vrienden of familie een van de Hanzesteden te ontdekken.

Voor meer informatie over het geheel programma kijk op www.inzutphen.nl.