evenement

Kleur de Hanze in Hasselt

wanneer
22 - 30 dec 2023
plaats
Hasselt

Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers of kunstenaars hebben ingekleurd en geupload. Vervolgens wordt deze kleurplaat geprojecteerd op het(Hanze)pand. Hoe bijzonder is dat!

Meer informatie over Kleur de Hanze

Kleur de Hanze in Hasselt
Van 22 tot en met 30 december geniet je in alle negen Hanzesteden van een spectaculair lichtevent met kunstwerken van bewoners, bezoekers en kunstenaars. Zo ook in Hanzestad Hasselt. Tijdens deze negen dagen geniet je in Hasselt van toffe lichtprojecties op het Oude Stadhuis.

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Locatie

Het Oude Stadhuis van Hasselt

Het Oude Stadhuis van Hasselt
Het Oude Stadhuis van Hasselt is een markant gebouw wat al bestaat sinds 1550. Het laatmiddeleeuwse karakter is bijzonder goed bewaard gebleven. Het stadhuis was het bestuurscentrum van Hasselt, hier werden alle belangrijke besluiten genomen. Vanaf 1617 vestigde zich in dit gebouw nog een waag, wijnhuis, belastingkantoor, volksbibliotheek en tekenschool. Tegenwoordig vind je hier nog een trouwzaal met schilderijen uit de 17de eeuw en een wapencollectie met de grootste verzameling haakbussen van Nederland.

Kom jij van 22 tot en met 30 december kijken bij Kleur de Hanze in Hasselt? Je vindt het Oude Stadhuis van Hasselt op Markt 1.