evenement

Kleur de Hanze in Zwolle

wanneer
22 - 30 dec 2023
plaats
Zwolle

Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers of kunstenaars hebben ingekleurd en geupload. Vervolgens wordt deze kleurplaat geprojecteerd op het(Hanze)pand. Hoe bijzonder is dat!

Meer informatie over Kleur de Hanze

Kleur de Hanze in Zwolle
Van 22 tot en met 30 december geniet je in alle negen Hanzesteden van een spectaculair lichtevent met kunstwerken van bewoners, bezoekers en kunstenaars. Zo ook in Hanzestad Zwolle. Tijdens deze negen dagen geniet je in Zwolle van toffe lichtprojecties op ANNO Stadsmuseum.

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Locatie

ANNO Museum

ANNO Stadsmuseum
In het hart van het historische stadscentrum van Zwolle vind je ANNO Stadsmuseum Zwolle. Een plek waar de verhalen van de stad verteld worden, van vroeger en van nu. Het museum is gevestigd in van oorsprong 16de-eeuws pand genaamd Het Drostenhuis. Het Drostenhuis behoorde toen der tijd tot de grootse huizen van Zwolle met maar liefst tien haardplaatsen.

Kom jij van 22 tot en met 30 december kijken bij Kleur de Hanze in Zwolle? Je vindt ANNO Stadsmuseum op Melkmarkt 41 midden in het centrum van de stad.