Deventer Op Stelten: het grootste theaterfestival in het Oosten van Nederland

Deventer Op Stelten

wanneer
12 - 14 juli

De stad is tijdens 'Deventer op Stelten' wederom één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op 13 locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer.

12 tot en met 14 juli staat de binnenstad van Deventer weer ‘Op Stelten’. Het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ biedt jaarlijks ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum.

‘Deventer Op Stelten’ is een compositie van nationaal en internationaal buitentheater in de historische en natuurlijke omgeving van Deventer. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.

Wanneer

-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Voor enkele voorstellingen zijn betaalde tickets nodig.

Locatie

Binnenstad Deventer

‘Deventer Op Stelten’ is jaarlijks in juli en wordt door ruim 125.000 bezoekers beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.

Programma

Het programma van het internationale buitentheaterfestival Deventer Op Stelten 2024 is bekend! Van 12 tot en met 14 juli zal de historische binnenstad voor de 27e keer worden omgetoverd door topvoorstellingen uit binnen- en buitenland. Geniet van nationale en internationale acts uit België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal en natuurlijk Nederland. Ben jij erbij?
Bekijk het programma!

Jong talent bij Poolshoogte
Tijdens Poolshoogte presenteerde Het Theaterschip in samenwerking met Deventer Op Stelten performances van jonge podiumkunstenaars. “Hier staan de spelers van de toekomst. Over 5 jaar zijn zij de grote sterren van het festival.” Aldus Adrie van Essen, artistiek leider Events dEVENTer/ Deventer Op Stelten. Het aanbod is rijk dit jaar!

  • Buitenvoorstellingen i.s.m. Deventer Op Stelten
  • Jongerenproductiehuizen Binnen jongerenproductiehuizen maken en bepalen de jongeren zelf wat er gemaakt wordt.
  • DIY! Makers binnen verschillende disciplines waren uitgenodigd om zich gezamenlijk of als individu uit te spreken en een plan in te dienen.

10e editie Hoogtevrees terug in het Worpplantsoen
Even een break nodig van het buitentheater? Tijdens Deventer Op Stelten tovert het Burgerweeshuis het mooie Worpplantsoen weer om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, lekker eten & drinken, kermis en theater in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen. Het programma voor het festival is rond en bestaat uit bekende namen maar geeft ook alle ruimte aan nieuwe veelbelovende artiesten en jong talent.

Tickets
Het overgrote deel van Deventer Op Stelten is gratis toegankelijk. Voor enkele voorstellingen zijn er betaalde tickets vanaf half juni te koop:

  • BRAS van Muziektheater BOT (oude Senzora terrein) €8,50
  • Zeeboenk een wervelende kletsnatte familievoorstelling van Theater - - - FroeFroe (MIMIK) €3,-
  • Le Complexe de l‘Autruche van Collectif d’équilibristes (Deventer Schouwburg) €8,50 excl. €3,25 per boeking
    Binnenkort te koop via de theaterwebsites. We houden je op de hoogte!