evenement

Deventer Boekenmarkt

wanneer
4 augustus
09:30 - 17:30

In de historische binnenstad en langs de IJsselkade van boekenstad Deventer vindt jaarlijks het nationaal bekende evenement de 'Deventer Boekenmarkt' plaats. Met meer dan 850 boekenkramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa.

Ruim 6 kilometer boekenmarkt, met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit geheel Nederland. Het aanbod in de kramen varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. De Deventer Boekenmarkt wordt jaarlijks bezocht door meer dan 100.000 bezoekers en interesseert een breed publiek voor het antiquarische- en tweedehands boek.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van augustus. De markt begint officieel om 9.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

Wanneer

-

Locatie

Deventer IJsselkade en binnenstad

Naast de kramen gevuld met boeken is er een pro­gramma met theateracts, muziek, kunst en speciale exposities.

De toegang is gratis. Meer info: www.deventerboekenmarkt.nl

Woordwaarde Festival

Met de Deventer Boekenmarkt als inspiratiebron, vindt tevens de derde editie van het WoordWaarde Festival plaats van 1 t/m 4 augustus 2024. Een festival dat volledig in het teken staat van het boek, taal en literatuur. Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod. Op locaties verspreid door de hele stad zijn gedurende de week activiteiten variërend van workshops, exposities, lezingen en doe-activiteiten bij verschillende culturele instellingen in Deventer. Een stadsbrede programmering met divers aanbod en daardoor een festival voor íedereen.

Foto's: Gerard Dubois & Eric Brinkhorst