evenement
Tentoonstelling RESET
- wanneer
- 5 okt 2024 - 16 mrt 2025
- plaats
- Zwolle
RESET is een tentoonstelling met werken van Delic & Huda, Yussef Agbo-Ola en Josèfa Ntjam in de ‘wolk’ van Museum de Fundatie.
Foto: Still from visual mood board for project 'ReCharge' - UNDERWATER 2, Delic & Huda, 2024
Onze huidige tijd wordt gekenmerkt door een reeks wereldwijde crises. Vergeleken met twee decennia geleden voelt alles ineens dichterbij, onder andere dankzij sociale media. Terwijl wanhoop op de loer ligt, is toch collectieve inspanning om hoop te creëren en oplossingen te vinden om zowel de wereld als onszelf te helen.
Wanneer
- elke dinsdag: - uur
- elke woensdag: - uur
- elke donderdag: - uur
- elke vrijdag: - uur
- elke zaterdag: - uur
- elke zondag: - uur
Prijzen
- Entreeprijs
- € 15,00
Studenten: € 6,-
Museumkaart: gratis
VriendenLoterij VIP-kaart: gratis
Locatie
Museum de Fundatie
-
Adres
Blijmarkt 20
8011NE Zwolle - telefoon 0572-388188
- e-mail info@museumdefundatie.nl
- website www.museumdefundatie.nl/
- website www.museumdefundatie.nl/nl/reset/
Om bij te kunnen komen van het snelle tempo van het alledaagse leven, bieden Delic & Huda met Recharge een immersieve ervaring om op te kunnen laden in een dome gevuld met meeslepende video en geluid. In een hypnotiserende audiovisuele voorstelling richten zij zich op kalmering van het zenuwstelsel van bezoekers door inbreng van wetenschappelijke technieken. De Rijksuniversiteit van Groningen doet onderzoek naar de impact van ReCharge. Josèfa Ntjam verkent het idee van verzet als een cruciaal instrument om een betere toekomst voor te stellen. Dit doet zij met een presentatie die mythologische en natuurlijke elementen met elkaar verweeft door middel van geluid, poëzie, video, installaties en sculpturen. Yussef Agbo-Ola nodigt het publiek in een altaar-achtige installatie met geluid en geur uit om na te denken over de onzichtbare rol die planten spelen bij het herstellen van het mentale evenwicht van de mens.
RESET biedt een reis van transformatie van gemoedstoestanden en geeft de bezoeker de gelegenheid om nieuwe verbindingen met zichzelf en anderen te zoeken. Ontdek een plek waar kunst een toevluchtsoord wordt, die nieuwe perspectieven op ons leven biedt en vernieuwde hoop voor het heden en de toekomst.
Delic & Huda
Delic & Huda is een autodidactisch artistiek duo dat multidisciplinaire projecten uitbrengt op hun eigen label, waarbij ze verhaal, muziek en audiovisuele kunst combineren om hun publiek uit het alledaagse te tillen.
Delic (Peter Blom, 1981) is muziekproducer, mix-engineer, schrijver en kunstschilder. Zijn werk weerspiegelt zijn interesse in metafysica en de potentie van de menselijke geest, en hij zoekt verbinding met het onsterfelijke via 'betovering door esthetiek'. Hij verwierf faam met de hiphopgroep Opgezwolle en behaalde diverse prijzen, waaronder de Zilveren Harp en meerdere 3FM State awards voor beste producer. Zijn beeldende kunst is getoond a.o in het Van Gogh Museum en Art’Otel Amsterdam.
Huda Blom (1983) is een zangeres en creative director uit Maastricht. Ze combineert muziek, beeld en verhaal om het publiek mee te nemen naar een magische wereld. Met haar achtergrond in de psychologie speelt het effect van haar werk op het publiek een cruciale rol. Centraal in haar werk staan thema’s rondom het doorbreken van generationele trauma’s en doorgegeven gedragspatronen. Haar stemgeluid wordt vergeleken met Beth Gibbons van Portishead en Patti Smith.
In 2018 brengen Delic & Huda ‘Kidnap At The Noodle Shop’ uit, gelanceerd met een live show in De Melkweg en een solo-expositie bij de GO Gallery. In 2020 nemen ze deel aan het Berlin Music Festival met de muziekvideo ‘Rise Up’ ft. Benjamin Herman en brengen de ep ‘Behind The Curtain’ uit met Ziggi Recado. In 2021 verschijnt het album Lone Wolf, gelanceerd tijdens ADE live in De Melkweg.
Josèfa Ntjam
Josèfa Ntjam (1992, Metz, Frankrijk) woont en werkt momenteel in Saint-Étienne, Frankrijk. Ze is kunstenaar, performer en schrijver en combineert beeldhouwkunst, fotomontage, film en geluid. Ntjam verzamelt haar materiaal uit het internet, uit boeken over natuurwetenschappen en uit fotografische archieven. Ze gebruikt de methode van assemblage - van beelden, woorden, geluiden en verhalen - om dominante opvattingen over afkomst, identiteit en ras te ontrafelen. In haar werk verweeft ze verschillende verhalen met elkaar, gebaseerd op onderzoek naar historische gebeurtenissen, sciencefiction en filosofische concepten. Ze combineert daarbij verwijzingen naar Afrikaanse mythologie, voorouderlijke rituelen en religieuze symboliek.
Ntjam’s solo en duo werken zijn onder andere te zien (geweest) in Venetië, Parijs, New York en Londen.
Yussef Agbo-Ola
Yussef Agbo-Ola (1990, Newport News, Virginia, Verenigde Staten) is een kunstenaar en medicinale architect die woont in Londen, Lagos en het Amazonewoud.
Geboren in een landelijke omgeving in Virginia in een huishouden met een gemengde Nigeriaanse, Afro-Amerikaanse en Cherokee achtergrond, weerspiegelt zijn werk hybride identiteiten. Het gaat relaties aan met verschillende landschappen, ecologie en culturele rituelen. Agbo-Ola’s multidisciplinaire artistieke praktijk richt zich op het interpreteren van natuurlijke energiesystemen door middel van interactieve experimenten. Zijn werk manifesteert zich als architecturale tempels, fotografische journalistiek, materiaalalchemie, interactieve performance, experimenteel geluidsontwerp en conceptuele teksten.
Agbo-Ola heeft een Master in Schone Kunsten van de University of the Arts London en een Master in Architectuur van het Royal College of Art. Hij heeft kunst- en architectuuropdrachten geleid voor de Verenigde Naties, Institute of Contemporary Art (Londen), Serpentine Gallery Londen, Van Abbemuseum, TEDx East End, BBC Arts, Museum Folkwang, Biënnale Architectuur van Venetië, Palais de Tokyo, Tai Kwun Arts Center, Sharjah Architecture Triennial en Lexus Automotive Innovation Centre Japan, onder andere. Agbo-Ola is adjunct-assistent-professor in Architectuur aan Columbia GSAPP, waar hij een experimentele designstudio leidt genaamd The Art of Poetic Environmental Architecture.
RESET is onderdeel van de Fundatie Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie. Multidisciplinaire makers gaan hier op zoek naar de hartslag van de tijd. Welke thema’s bepalen de toekomst?