Dagje weg

Ga op koffieavontuur bij deze 9 Hanzehotspots!

 • Leestijd 4 minuten
 • 1546 x bekeken

Er blijft ontzettend veel te ontdekken in de Oostelijke Hanzesteden! In dit artikel vind je een overzicht met een handjevol leuke en bijzondere koffietentjes die zeker het bezoeken waard zijn!


Heb jij een leuke hotspot-tip? Deel deze met ons op sociale media!:

Instagram: @Hanzesteden of #Hanzesteden

 1. Espressobar Maling

  Sinds 2016 is deze espressobar niet meer weg te denken uit Zwolle. Met hun verrassende aanbod aan verschillende koffies en hun vakmanschap zijn ze zelfs Nederlands kampioen geworden. Daarnaast bieden ze ook vaak de mogelijkheid voor andere koffiefanaten om elkaar te ontmoeten met zogeheten “pour-over parties”. Voor een goed kopje koffie in Zwolle ga je naar Espressobar Maling! – Luttekestraat 28.

 2. Y.A.M.

  Deze koffie-en lunchbar in Harderwijk heeft een groot aanbod als het gaat om eten en drinken. Naast ontbijt en lunch kun je ook bij ze terecht voor een kopje thee of koffie met huisgemaakte taartjes. Zit de vijf in de klok? Dan maken ze met alle liefde een mooie cocktail voor je klaar, of schenken ze je een goed glas wijn. Alles kan bij Y.A.M. in Harderwijk! – Luttekepoortstraat 6.

 3. LalaLoes

  Waan je in Frankrijk op dit vrolijke adres in Kampen. LalaLoes omschrijft zichzelf als een gezellig eethuisje waar Frankrijk de rode draad is. Van macarons tot smoothies, chocolade-eclairs en quiche, bij LalaLoes is alles goed wat je kiest! En ook nog eens zelfgebakken. Een plek om zeker niet te missen tijdens je bezoek aan Kampen! – Broederstraat 11.

 4. Lunchroom La Fleur

  Deze karakteristieke plek bevindt zich in hartje Doesburg, met uitzicht op de Martinikerk. Hier vinden ze ook dat de tijd snel gaat, en nemen ze je graag mee naar vroeger door de antieke inrichting en details in het interieur. Met haar serre in Victoriaanse stijl is La Fleur perfect voor een kopje koffie of lunch in de zon, ook in de winter. – Kerkstraat 16

 5. Coffee Together

  Ook bij Coffee Together zijn antieke en vintage elementen te vinden in het interieur. Dit koffietentje in Deventer is erop gebrand om de beste koffie en thee te serveren. Daarnaast hebben ze ook een groot aanbod in taartjes, (vega) broodjes en soepen en pakken ze uit voor de borrel! Kortom, dé stek om bij te komen tijdens een dagje weg naar Deventer! – Lange Bisschopstraat 40.

 6. Aan de gracht

  Dit bijzondere plekje in Elburg is niet alleen een brasserie, maar ook een kunstatelier én bierbrouwerij. Dit gebouw bestaat al sinds de 19e eeuw en heeft meerdere verschillende ondernemingen gehuisvest. Deze veelzijdigheid is ook te zien op de menukaart, waar een hoop vega(n)proof opties zijn. Na de lunch kan er een bezoekje gebracht worden aan de stadsbrouwerij, die gerund wordt door de familie Vos. Voor ieder wat wils dus! – Havenstraat 5.

 7. Malers Specialty Coffee

  Sinds 23 september 2023 is Hasselt een speciaal koffietentje rijker. Malers, dat voorheen aan de Prinsengracht in Hasselt zat, is verhuisd naar een nieuwe plek: de Heilige Stede. Naast het serveren van de beste kopjes koffie, kunnen ze je ook voorzien van een gebakje of een zakje bonen om thuis verder te genieten van de kwaliteit van hun koffie. Zeker een plek om te onthouden als je in Hasselt bent! – Hoogstraat 16

 8. Van Rossum's koffie

  Bij van Rossum’s koffie in Zutphen serveren ze de lekkerste koffie met de gezelligste zitplekjes. Naast dat je binnen en buiten kan genieten van een kopje koffie dat met aandacht is gemaakt, kun je er ook unieke taartjes proeven die perfect zijn voor een welverdiende pauze tijdens een dagje weg. Ga er vooral langs en laat je verrassen! – Turfstraat 10.

 9. Everyday Bread and Coffee

  Natuurlijk én lekker, dat is het motto van Everyday Bread and Coffee. Naast twee vestigingen in Zwolle hebben ze ook in Hattem hun deuren openstaan voor de koffie- en broodliefhebbers! Met een groot aanbod aan taartjes, vers brood en kleurrijke smoothiebowls is de verleiding niet te weerstaan. Loop hier dus zeker langs als je zin hebt om iets nieuws te proberen! – Kruisstraat 13.