Luister eens...

Hanzejaar thema: De Hanze Klinkt door

 • Leestijd 2 minuten
 • 4784 x bekeken

Het Hanzejaar 2023 zit VOL met educatieve, culturele én economische events. Bij het thema De Hanze Klinkt Door bundelen we graag de events die iets te maken hebben met muziek of muzikale ondersteuning. Voetjes kunnen van de vloer of laat je oor lekker te luisteren. Bekijk hieronder de passende events.

 1. Hanze koren Festival 2023

  Voor het eendaags koorfestival op 14 oktober 2023 wordt als startpunt het 800 jaar oude Zutphens liedboek gebruikt. Stadsdichter en muzikant Wolfram Reisiger en artiest Pjotr leggen de verbinding met het heden door nieuwe liederen te laten maken geïnspireerd op het oude liedboek.

 2. 24-uur Hanze

  Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in de Hanzesteden?

 3. Kleur de Hanze In!

  Kleur tot en met 3 december jouw kleurplaat in voor Kleur de Hanze. Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar worden de mooiste kleurplaten geprojecteerd op iconische Hanzepanden in de negen Hanzesteden!

 4. Common Ground Festival

  Het Common Ground Festival combineert de allermooiste jazz, world en klassieke muziek met unieke locaties in de binnenstad van Zwolle. Zo hoor en zie je concerten van jonge honden en levende legendes uit binnen- en buitenland in bijvoorbeeld boekhandel Van der Velde, fietsenwinkel Mechanieker of Hotel De Staatsman.

 5. Schütz en de Hanze

  De glanzende nieuwe muziek uit Venetië waaide over naar Hamburg, de Hanze-metropool van het Noorden. Het fameuze Hanze Projectkoor laat deze spannende ontwikkeling horen met dubbelkorige werken in de monumentale Bergkerk.

 6. Alles van het Hanzejaar 2023

  Natuurlijk is het ook goed om álle events van het Hanzejaar 2023 door te spitten. Er zit voor een ieder wat bij. Voor jong en oud, voor iemand die zich helemaal wil verdiepen in de Hanze of juist het verhaal van NU wil ontdekken.