Type
Fietsen
Afstand
28,5 km
Duur
1:54

In dit rondje volg je de loop van de Rijn. Neem de fietsveerboot (let op de dienstregeling!) en kom over de Rijnbrug terug in Emmerik aan de Rijn. De route start in Emmerich am Rhein en is een deellus van de Hanzesteden Fietsroute.

Startpunt

De route start in Emmerich am Rhein en is een deellus van de Hanzesteden Fietsroute. De route is te volgen via GPX en via knooppunten: 01 - 09 –78 – 79 – 84 – 48 –12 – 03 - 01 In deze ronde volg je de loop van de Rijn. Neem de fietsveerboot (let op de dienstregeling!) en kom over de Rijnbrug terug in Emmerik aan de Rijn.

 • Emmerich am Rhein

  Groot aanbod

  De stad staat bekend om zijn prachtige Rijnpromenade met culinaire restaurants, die gasten uitnodigen om met een kopje koffie te genieten van het schitterende uitzicht op de Rijn en de langste hangbrug van Duitsland, de Rheinbrücke, ook wel de ‘Golden Gate’ van de Nederrijn genoemd.

 • Rijn promenade Emmerich

  De parel aan de Nederrijn

  De gastronomische mijl met vele restaurants nodigt uit tot een culinair verblijf. Neem plaats in de strandstoelen en bekijk de vele schepen. Langs de boulevard vindt u ook de Krantor & de "Poortekerl", twee monumenten die nog steeds herinneren aan de Hanzetijd.

 • Container Haven Emmerik

  Containers laden

  De haven, die voor het eerst werd gebruikt in de 17e eeuw, beslaat nu ongeveer 45.000 m² met twee ligplaatsen en twee containerkranen. Vanaf het Rheinpark heb je een mooi uitzicht op de drukte van het containerladen.

 • Fietsveer Grieth-Grietherort

  Fähre Grieth

  Vóór de bouw van de Rijnbruggen in Emmerich en Rees had de veerdienst een groot verkeers- en maatschappelijk belang. Meer recentelijk heeft het een belangrijke rol gespeeld in het fietstoerisme.

 • Griether Hanselädchen

  Leuke koffiestop

  Het Griether Hanselädchen met geïntegreerd café is een door vrijwilligers gerund project dat de plaatselijke voedselvoorziening veilig wil stellen en als sociale en culturele ontmoetingsplaats wil dienen. Het is geopend in 2016 en ligt direct aan de Griether Marktplatz.

 • Haus Grieth

  Overnachtingstip

  Het kasteel van Grieth dateert uit de 14e eeuw en werd voor het eerst vermeld in 1371 als de plaats van de baljuw van Grieth en Wissel. De grachten die het oorspronkelijk gedeeltelijk omringden, zijn niet bewaard gebleven. Vandaag de dag wordt het huis gerund als Bed & Breakfast.

 • Rijnbrug Emmerich

  Langste hangbrug van Duitsland

  Met een lengte van 803 meter is de Rijnbrug van Emmerich de langste hangbrug van Duitsland. Het werd ingehuldigd op 3 september 1965 na 40 maanden bouwtijd. De brug en de steunpunten wegen ongeveer 41.400 Ton, wat ruwweg overeenkomt met het gewicht van 30.000 auto's.

 • Luisterverhaal Emmerich

  Het jaar 1511 - Emmerich

  Langs de Hanzesteden Fietsroute zijn 30 luisterverhalen gerealiseerd. Luister hier naar één van de verhalen van Ties Wessels, speelman en sprookspreker.