Deventer: Hanzestad aan de IJssel. Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water elke dag opnieuw de stad voorziet van een vers levenselixer. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met een monumentale sfeer, waar het goed verblijven is, met bovendien een prachtige omgeving.

Altijd iets te doen in Deventer

Modern-monumentale stad

Deventer telt vele historische bezienswaardigheden zoals de Proosdij, het oudste stenen woonhuis van Nederland (twaalfde eeuw!). Overal om je heen zie je monumentale panden met bijzondere gevelstenen, historische kerken en eeuwenoude pleinen. Met als trots boegbeeld de Lebuinuskerk, die je al van verre kunt zien.

Evenementenstad

Deventer is niet voor niks verkozen tot evenementstad. Er is bijna elke maand wel iets te doen. De grootste publiekstrekkers zijn de jaarlijkse boekenmarkt en het Dickens Festijn. De boekenmarkt is een walhalla voor boekenwurmen.

Hip & historisch

Historisch een rijke stad dus, maar ouderwets? Integendeel. Deventer is levendig, frivool en vitaal: een modern-monumentale stad. Snuif de cultuurhistorie op in Hanzestad Deventer. Beklim een kerk, proef de Deventer Koek, bezoek een van de negen musea of ga langs bij een van de andere bezienswaardigheden in de stad.