Als ‘foodie’ ben je in Harderwijk aan het goede adres. Het barst van de terrassen en eetgelegenheden in deze culinaire Hanzestad. Twee restaurants hebben zo’n verfijnde keuken, dat ze bekroond zijn met een Michelinster. Maar is meer! Vaar of wandel de Hanzehistorie binnen. Palingen en havens, boulevard en Vischmarkt. Harderwijk is proeven en beleven.

Hanzestad met een sterrenstatus

Van deftig tot hip

Of je nu deftig dineert bij tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, je zondigt in de Basiliek of hip hapt bij strandtent Walhalla: ze weten in Harderwijk wat lekker eten is. En je hebt keuze zat, want er zijn bijna veertig restaurants, bistro’s, lunchrooms, grandcafés en brasseries in deze stad aan het Veluwemeer en Wolderwijd.

Handelsgeest

De handelsgeest van de Hanze zit diep geworteld in Harderwijk. Naast de horecagelegenheden rond onder meer de Vischmarkt – het culinaire plein van de stad – vind je er vele winkels en conceptstores. Het aanbod is breed: van kleding en accessoires tot cadeauartikelen en lekkernijen.

Stad met strand

Een stad met een strand, waar vind je dat in het binnenland van Nederland? In Harderwijk dus. En nog op loopafstand ook: binnen twee minuten ben je van de historische binnenstad op het stadsstrand aan het Wolderwijd. Waar ooit vissersboten vanuit de Zuiderzee aan de kade aanlegden, kun je nu lekker uitwaaien op een zandstrand of een wandeling maken over de boulevard. En bijkomen doe je in Walhalla, deze hippe strandtent annex restaurant is het hele jaar open.