Dagje weg

Bezoek Hasselt in het najaar!

 • Leestijd 2 minuten
 • 3141 x bekeken

De herfst is de lente van de winter en dat is een prachtige tijd! Van de gele en oranje bladeren en hopelijk dit jaar ook weer een mooie witte laag. In deze tijd van het jaar valt er ook in Hasselt genoeg te doen. Zie de tips hieronder.

 1. 6

  Het Bedevaartspad

  Wie in de geschiedenis van Hanzestad Hasselt duikt, raakt onder de indruk van het vroegere karakter van de stad. Ook een wandeling door de oude binnenstad laat veel historie zien. Het Bedevaartspad vertelt daar de verhalen bij. Ook Stefanie Van Den Berg – van Dijk gaf dit als tip en voegde daar nog aan toe: ‘En als je met de camper komt, kan je gelijk overnachten op Camperplaats Zwolsedijk met zelfs 4 (!!) Hanzesteden op fietsafstand! (Hasselt, Zwolle, Hattem en Kampen)’.

 2. 5

  Kleur de Hanze in Hasselt

  Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt jouw kleurplaat geprojecteerd op het pand, dus jij kleurt zelf het Hanzepand! Hoe bijzonder is dat!

 3. 4

  Winkelen in Hanzestad Hasselt

  Een kringloopwinkel, vintagewinkeltje, snoepwinkel.. in Hasselt heb je het allemaal en loop je zo van het ene winkeltje naar het andere. Perfect voor een najaarsdagje!

 4. 3

  Wandelen

  Een wandelroute volgen in Hasselt? Dat is echt geen probleem. Er zijn genoeg routes te vinden, van in de stad tot de natuur. Via de knop ontdek je maar liefst 7 (!!) wandelroutes en volgens ons ook de mooiste!

 5. 2

  De Linde

  Even koffieleuten, lunchen of borrelen? De Linde is een heerlijk restaurant én aan de gracht! Ook zit er nog een leuk cadeauwinkeltje bij het restaurant, zeker de moeite waard. En ze zitten vlakbij de kalkovens, een uniek industrieel monument.

 6. 1

  Stadsgids wandeling

  Naast de prachtige wandelingen die je zelf kan doen, kan je in Hasselt ook ontdekken samen met een stadsgids. Ontdek alle ins & outs van deze Hanzestad!