Dagje weg

Herfst en winter in Kampen

 • Leestijd 2 minuten
 • 3049 x bekeken

Heb je wind tegen? Ga dan een dagje Kampen overwegen! Er is genoeg te doen in deze prachtige Hanzestad langs de IJssel.

 1. 7

  Sippen & dippen

  Sippen & dippen, in Kampen heb je genoeg! Van heerlijk dineren, lekker lunchen, gezellig borrelen of High Specials... Kampen heeft het!

 2. 6

  Kerst in Oud Kampen

  De historische binnenstad van Hanzestad Kampen staat op 9 en 10 december helemaal in het teken van theaterfestival Kerst in Oud Kampen. De stad verandert in een decor voor allerlei creatieve, uitzinnige en soms ontroerende theateracts die zich binnen en buiten afspelen.

 3. 5

  De verborgen parels

  Van kringloop tot stripboeken en chocolade. Winkelen in Kampen is slecht voor de portemonnee, maar zeer goed voor een najaars dag! Ontdek de verborgen parels van Hanzestad Kampen.

 4. 4

  Stadsgids wandeling

  Naast de prachtige wandelingen die je zelf kan doen, kan je in Kampen ook ontdekken samen met een stadsgids. Ontdek alle ins & outs van deze Hanzestad!

 5. 3

  Wandelen in Kampen

  Wandelen in Kampen, dat is optimaal genieten! Ontdek via de knop hieronder onze favorieten die ook perfect zijn voor het najaar.

 6. 2

  Kleur de Hanze in Kampen!

  Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt jouw kleurplaat geprojecteerd op het pand, dus jij kleurt zelf het Hanzepand! Hoe bijzonder is dat!

 7. 1

  Tentoonstelling Stedelijk Museum: "Hanze Steenrijk. Een Tijdreis met modellen van LEGO® Stenen"

  Stedelijk Museum Kampen presenteert het verhaal van de Hanzetijd in honderdduizenden LEGO®-steentjes. De tentoonstelling is ontwikkeld door het Europese Hanzemuseum in Lübeck en komt in het kader van het Hanzejaar nu voor één keer naar Nederland.