Zwolle is een Hanzestad en een studentenstad. En dat merk je: de dynamiek spat van deze historische én hippe stad aan de IJssel af. Wandel door het bruisende centrum en ontdek inspirerende boetieks, lekkere koffietentjes, boeiende musea, de beste restaurants en nog veel meer.

Hip en Dynamisch

Genoeg te doen

In de straten van de middeleeuwse binnenstad van Zwolle hangt een levendige sfeer. Vroeger maakten kooplieden van het Hanzeverbond hier de dienst uit, tegenwoordig zijn het studenten, ondernemers en creatievelingen die voor de dynamiek zorgen. Handelsgeest en ondernemerslust zorgen ervoor dat Zwolle een stad is waar je je nooit hoeft te vervelen.

Boeken en Balletjes

Een moderne stad als Zwolle gaat natuurlijk met zijn tijd mee. Ook op winkelgebied. Naast grote modeketens kun je in de stad terecht bij hippe concept stores. Zwolle telt veel meer bijzondere winkels, waaronder de meest imposante boekhandel van Nederland: Van der Velde in de Broeren is namelijk gehuisvest in een kerk.

Haute cuisine & urban food

Of je nu liefhebber bent van haute cuisine of een urban foodie bent, in Zwolle kun je culinair alle kanten op. Er zijn talloze hippe eettentjes waar je kunt neerstrijken. Ook voor de serieuze fijnproever is er keuze genoeg.