Stedentrips

De beste tips voor een weekend in de Hanzesteden

  • Leestijd 2 minuten
  • 8050 x bekeken

De Hanzesteden zijn een perfecte plek voor een weekend weg. Wat dacht je van een stedentrip naar bijvoorbeeld Zwolle, Deventer of Zutphen? We geven 3 redenen om een weekend richting de Hanzesteden te gaan en geven je de beste plekken om te ontdekken. Wat ga jij doen?

Amsterdam, Groningen, Den Haag. Allemaal zijn ze de moeite waard om te bezoeken en mensen die een weekendje weg gaan, neigen snel naar deze steden. Maar er zijn veel meer mooie en originele steden als je een weekend op pad wilt! Zo lenen de Hanzesteden zich perfect voor een weekend weg.

1. Hier is de mooiste rivier van Nederland

De Hanzesteden in het Oosten van het land hebben een troef in handen: de IJssel. Deze prachtige rivier steelt iedereen zijn hart en is de perfecte plek voor een lange wandeling of fietstocht. Denk aan weidse uitzichten, hoge rivierdijken, ouderwetse pontjes en gezellige rustpunten.

2. De rijke historie ligt voor het oprapen

Wat is de charme van de Hanzesteden? Het zijn allemaal steden met veel historische en culturele bezienswaardigheden. In het stadscentrum kun je heerlijk wandelen door de smalle straatjes (ga voor de Hanzestadswandeling!) of wat drinken op een van de gezellige pleinen.

3. Je verveelt je geen seconde

Tijdens een weekend in de Hanzesteden vliegt de tijd. Zo vind je in het centrum de gezelligste boetiekjes (niet goed voor je portemonnee!), de lekkerste eettentjes en meest fotogenieke plekken. Op steenworpafstand vind je kilometers natuur, van bos tot water en heide. In de regio heb je ook verschillende attractieparken, speelplekken voor kinderen, bioscopen en theaters, tientallen musea en excursies.

10 keer cultuursnuiven in de Hanzesteden

1.Museum de Fundatie - Zwolle
2.Van der Velde in de Broeren - Zwolle
3.Kalkovens - Hasselt
4.Vissersstad - Elburg
5.Kamper Kogge - Kampen
6.Anton Pieck museum - Hattem
7.Oudste Bibliotheek, De Librije
8.Historische hofjes - Zutphen
9.Bergkwartier - Deventer
10.Mosterdmuseum - Doesburg

5 keer leuke activiteiten in de Hanzesteden

Vijf keer leuke activiteiten in de Hanzesteden

  1. Ontspan in Wellnessresort De Zwaluwhoeve - Harderwijk
  2. Drink een biertje bij Davo stadsbrouwerij - Deventer
  3. Vaar met een fluisterboot door Zutphen- Zutphen
  4. Beklim de Peperbus en geniet van het uitzicht - Zwolle
  5. Ontsnap uit een Escape Room - Zwolle, Kampen, Deventer