Verrassende routes

De 4 mooiste fietstochten in en rondom Hattem

  • Leestijd 2 minuten
  • 20565 x bekeken

Ben je op zoek naar een mooie fietstocht op de Veluwe? Ga fietsen in en rondom Hanzestad Hattem! Brede rivieren en oneindig laagland wisselen zich af met pittoreske dorpen en het bosgebied van de Veluwe. Dit zijn de fietstochten die je niet mag missen in en rondom deze Hanzestad, die zelf ook zeker een bezoek waard is.

Fietsen over de Veluwe

Je waant je een weg door het prachtige bosgebied van de Veluwe, waar je her en der ook heidevelden tegenkomt. Stap ook even af in de plaatsen Epe en Heerde. Deze fietsroute is een aanrader vanwege de afwisseling in de route tussen de natuurgebieden de Dellen, de Renderklippen en het mooie IJssellandschap.

Rondje IJssel

pontje IJssel
pontje IJssel

Beginnend in Hattem fiets je langs de prachtige IJssel, waar boten varen en vogels in de uiterwaarden voedsel zoeken. Bij Veecaten neem je het pontje naar de overkant van de IJssel en fiets je langs de andere kant weer terug. Onderweg kun je opsteken bij onder andere Het Engelse Werk (maak daar een korte wandeling!) en schapenboerderij De Vreugdehoeve. Handig: de route wijst zich vanzelf vanwege de knooppunten.

Fietsen langs Hattem, Zwolle, Wapenveld en Wijhe

Tijdens een groot deel van deze route heb je de grensrivier in het oog, meanderend door het landschap tussen Overijssel en Gelderland. In Hattem kun je genieten van een hapje en drankje; Ga ook zeker langs bij één van de drie musea of breng een bezoekje aan de haven. Deze fietsroute brengt je door Windesheim, waar Landgoed Windesheim je uitlokt om een stukje te gaan wandelen. Vlakbij dit dorp kan je de restanten zien van oude steenfabrieken. Aan de andere kant van de IJssel, bij Wapenveld, fiets je over de rand van de Veluwe met uitzicht op de uiterwaarden.

Mountainbiken op de Veluwe

Ben je op zoek naar wat meer avontuur? Ga mountainbiken in en rondom Hattem! Vanuit deze Hanzestad kun je zo de Veluwe op, waar je al zigzaggend en crossend naaldbomen en heidevelden tegenkomt. Bereid je voor op een stevige klim! Zo start een prachtige mountainbikeroute bij de parkeerplaats Wapenvelder Molenweg in Hattem.

stevige track
stevige track

Geen eigen mountainbike? Of wil je een fiets of e-bike huren? Dat kan bij Vadesto Outdoor Adventure.