Verrassende routes

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes in Elburg

  • Leestijd 2 minuten
  • 30222 x bekeken

Zoek je een leuke wandeling in en rondom Elburg? Zet de wekker vroeg, want hier is het de hele dag mooi wandelen. Langs landgoederen, door bosgebied of door tuinen met de mooiste bloemen en kruiden. Als je gaat wandelen in Elburg, kies dan één van deze wandelroutes.

Historische stadswandeling met gids

Wil je alles te weten komen over de geschiedenis van Elburg? Maak dan een stadswandeling door deze leuke vissersstad. Een gids voert je door middeleeuws Elburg met zijn rechthoekig stratenplan en vertelt onderweg over de geschiedenis en de monumenten. De wandeling duurt anderhalf uur. Voor meer informatie over de wandelroute en het complete wandelnetwerk van Elburg kun je terecht bij VVV Elburg.

Stadswandeling op eigen houtje

Wil je liever op eigen houtje een stadswandeling lopen, dan kan dat ook. Bij de VVV in Elburg kun je een stadswandeling kopen voor €1,75, waarbij je ook foto’s en informatie krijgt over de geschiedenis van Elburg en de fraaie monumenten.

Wandelen door de A.Vogel Tuinen

Hoe voelt het om op mos te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? Wandelend door de A.Vogel tuinen leer je meer over diverse planten, bomen en kruiden die hier groeien. Voor kinderen is er een ontzettend leuk en dynamisch blotevoetenpad. De gewone wandelroutes zijn 1 of 4 kilometer.

Trage Tocht ’t Harde-Elburg

Deze wandeling is prachtig! De benen mogen aan het werk in de bossen van de Veluwe, terwijl de ogen kunnen genieten van de prachtige landgoederen Zwaluwenburg, Schouwenburg en Old Putten. Je komt langs karakteristieke boerderijen in traditionele Gelderse bouwstijl. Van gevarieerde bossen tot heerlijke landgoederen en van het mooie Elburg tot de uitgestrekte kruidentuinen van dr. A.Vogel. De wandelroute is 18 kilometer en ook te wandelen met GPS.

NS-wandeling Elburg

Dat je in 14 kilometer heel veel afwisselende landschappen kunt zien, bewijst deze NS-wandeling. De route voert door Veluws bos, polder, Zuiderzee en de Hanzestad Elburg. Je kunt de uitkijktoren beklimmen met zicht op Nunspeet en het Centraal Veluws Natuurmassief. De NS wandelroute kun je downloaden op deze website.

Wandelen in Elburg kan ook heerlijk bij de Haven. Vergeet niet om een visje te eten en te genieten van de oude vissersboten die hier nog liggen en je meenemen naar het rijke verleden van deze vissersstad.