Verrassende routes

Dit zijn de mooiste wandelroutes in Kampen

  • Leestijd 2 minuten
  • 40876 x bekeken

In het centrum van Kampen proef je direct de historie. Ook rondom Kampen kun je prachtige wandelingen maken die alle zintuigen prikkelen. Trek goede schoenen aan, want als je eenmaal begint met wandelen, wil je niet meer stoppen.

Stadswandeling Kampen

Het Hanzeverleden van de cultuurhistorische stad Kampen is overal in de stad nog terug te vinden. Meer dan 500 monumentale panden, bijzondere gevels en 3 stadspoorten zijn de historische overblijfselen uit de gouden tijden van de stad. Ontdek de geheimen van de stad tijdens een Stadswandeling.

In de kleine steegjes waan je je in de middeleeuwen. Ondertussen wandel je langs bijzondere en culturele bezienswaardigheden zoals de St. Nicolaaskerk, het Gotische Huis, de nog aanwezige stadspoorten en de ‘Fresco’s van de kleine middenstand’. Bij de Touristische Info kun je een folder met daarin de route meenemen, maar je kunt de Hanzestadswandeling Kampen ook downloaden.

Kampen ontdekken onder leiding van een gids

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Voor verschillende stadswandelingen kun je terecht bij:

Tourist Info Read Shop Bos

Tourist Info Punt De Stadskazerne

Stadswandeling Kampen

Kampen and Beyond biedt een breed scala aan activiteiten in de Hanzesteden. Zo ook in Kampen. Je kan hier terecht voor algemene stadswandelingen, themawandelingen en culturele arrangementen. Kijk voor meer informatie op Kampen and Beyond.

Ambachtelijke wandelroute

Al eeuwenlang spelen ambachten een belangrijke rol in Kampen. Het is nog steeds iets waar kampen zich mee onderscheidt. Met een plattegrond in de hand word je geleid naar alle ambachtelijke winkels van Kampen. Zo kom je langs koffie- en theeschenkerij de Eenhoorn, ijssalon Marena, chocolaterie de Swaen en bakkerij Smit. De route is te verkrijgen bij de Tourist Info Points in Kampen.

Verken de omgeving

Het is heerlijk wandelen in de historische binnenstad, maar vergeet ook de omgeving niet. Je kunt zelf een wandeling maken langs de IJssel, wandelen met GPS of bij de Tourist Info een wandelkaart van de IJsseldelta halen. In de IJsseldelta is een compleet wandelnetwerk met 627 kilometer gemarkeerde routes. Je kunt zelf je route uitstippelen of kiezen voor een kant-en-klare wandelroute.

Uitgewandeld? Je kunt in Kampen ook naar hartenlust winkelen of een lekker hapje eten in één van de sfeervolle restaurants.