Verrassende routes

Fietsroutes in Deventer

  • Leestijd 4 minuten
  • 25661 x bekeken

Smeer de ketting van de fiets, controleer de remmen en kijk ook nog even of de voor- en achterlamp het doen. Als je eenmaal begint met fietsen in Deventer, wil je niet meer stoppen. Geen probleem, want er zijn genoeg fietsroutes in Deventer te vinden.

De mooiste fietsroutes in en rondom Deventer

Op een zonnige dag is het maken van een fietstocht door Deventer en zijn omgeving een perfecte activiteit. Om jou de mooiste plekjes van Deventer en omgeving te laten zien, hebben wij de 8 leukste fietsroutes Deventer op een rijtje gezet. Pomp je fietsbanden op en ontdek deze historische Hanzestad op twee wielen.

Wie een mooie fietstocht wil maken in Deventer kan gemakkelijk een fiets huren. Je kunt op verschillende plekken in Deventer een fiets, scooter of tandem huren. Bijvoorbeeld bij Hein van Langen Tweewielers, De Goede Tweewielers of Stadscamping De Worp.

Fietsroute Deventer - Zutphen (40km)

Combineer meerdere Hanzesteden met deze fietsroute van Deventer naar Zutphen. Via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes fiets je met deze route langs één van de mooiste rivieren van Nederland: de IJssel. Een rivier die honderden jaren geleden rijkdom en voorspoed bracht dankzij haar verbinding met de open zee en het Duitse achterland. Neem ook een kijkje bij de andere hanzefietsrondjes!

De Kikkerroute (losse delen van samen 60km)

De Kikkerroute
De Kikkerroute

Net iets langer is de Kikkerroute: bijna 60 kilometer. Deze fietsroute Deventer is gemarkeerd met witte zeskantige bordjes, te herkennen aan een groene kikker – hoe kan het ook anders. De route bestaat uit drie delen die ook in combinatie met elkaar gefietst kunnen worden.

Het eerste deel van de fietsroute Deventer is 18 kilometer, het tweede deel 25 en het laatste deel is 15 kilometer. De fietsroute loopt door een prachtig gebied van Deventer, waar bos en akker zich afwisselen. Het grootste gedeelte gaat over verharde fietspaden en landwegen. Maak onderweg een stop, waar je heerlijk kunt picknicken of plof neer op een van de terrassen.

Fietsroute Deventer - Zwolle (85km)

Dat fietsen in en rondom Deventer alles behalve eentonig is, bewijst deze fietsroute. De omgeving tussen Deventer en Zwolle is namelijk zeer afwisselend: landschap met bossen, historische boerderijen, statige landgoederen en natuurlijk de uiterwaarden van rivier de IJssel. Deze fietsroute Deventer brengt je langs al deze prachtige plekjes. Maak onderweg een stop bij natuurgebied de Duursche Waarden of snuif cultuur in de steden Deventer, Zwolle of Hattem. De fietsroute is 85 kilometer lang, maar laat je dat niet afschrikken. Door gebruik te maken van (fiets)pontjes kun je deze fietsroute Deventer namelijk behoorlijk inkorten.

Bergkerk Deventer
Bergkerk Deventer

Landgoederen fietsroute Deventer-Olst (35km)

In Salland zijn tientallen kastelen, havezaten en buitenplaatsen te vinden. Tijdens deze 35 kilometer lange fietstocht geniet je van prachtige landgoederen rondom Deventer en Olst. Een prachtige Landgoederen fietstocht met een stukje IJssel, het mooie plaatsje Olst, veel platteland en de bijzondere uitstraling van de landgoederen. De fietsroute Deventer is een aaneenschakeling van knooppunten.

Fietstocht met gids

Brink
Brink

In de zomermaanden wordt er elke donderdag een fietstocht in de omgeving van Deventer georganiseerd. Onderweg vertellen deskundige Gilde-gidsen verhalen over de bezienswaardigheden die je tegenkomt en de historie van het gebied waar je doorheen fietst.

Heb je al een keer zo’n route gefietst en smaakt het naar meer? Goed nieuws: elke week wordt een andere route gefietst en de afstanden variëren tussen de 25 en 45 kilometer. Van fietsen langs landgoederen, weteringen en de uiterwaarden van de IJssel tot een fietsroute door Salland en een stukje van de Achterhoek. Het startpunt is altijd hetzelfde: bij de ingang van VVV Deventer.

LF3 Hanzeroute

Uiteraard hoort de LF3 Hanzeroute ook in dit rijtje van fietsroutes in en rondom Hanzestad Deventer. Deze lange afstand fietsroute brengt je langs de IJssel naar zeven Hanzesteden. Fietsen langs de IJssel, één van de mooiste rivieren van Nederland, over slingerende dijkjes en vrij liggende fietspaden.

Deventer aan de IJssel
Deventer aan de IJssel

Rondje Deventer (45km)

Fietsroute Rondje Deventer laat je de veelzijdigheid van Hanzestad Deventer zien. Je fietst langs stadsranden, schitterende landgoederen en gezellige dorpen als Bathmen en Lettele. En van de IJssel tot de Schipbeek en Zandwetering. Rondje Deventer is een eenndagsroute van 45 kilometer. Trommel je vrienden of familieleden op, stap met z'n allen op de fiets en verken deze fietsroute Deventer.

TIP: Voor de echte fietsliefhebbers onder ons is fietsroute Rondje Salland een aanrader. Dit is een meerdaagse fietsroute van 195 kilometer en komt ook langs Hanzestad Deventer. Ontdek de uiterwaarden van de IJssel!

Liberation Route Europe

Dankzij Liberation Route Europe kan je de route die de geallieerden aflegden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog nu zelf gaan ontdekken en beleven. Op diverse plekken in Salland en Twente kan je verhalen beluisteren over deze belangrijke gebeurtenis in onze geschiedenis. Deze bijzondere fietsroute komt ook langs de Hanzestad Deventer.