Winkelen

Deze winkels mag je niet missen in Harderwijk

 • Leestijd 2 minuten
 • 19417 x bekeken

Gelegen aan de idyllische oevers van het Veluwemeer, is Hanzestad Harderwijk een ware schat voor shopliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar unieke boetiekjes, ambachtelijke lekkernijen of trendy mode, Harderwijk heeft het allemaal. Wij zetten graag de leukste winkels op een rijtje.

 1. Bica's

  Struin door deze speciaalzaak en laat de geur van versgemalen koffie je neus binnendringen. Enige nadeel: het maken van een keuze! Tel alle soorten koffie en thee maar eens. Oké, bespaar je tijd: Bij Bica's vind je ruim 20 soorten koffiebonen en 150 soorten losse thee. Wow!

  Waar: Bruggestraat 42

 2. Blije meisjes

  Blije Meisjes is meer dan alleen een vintage winkel. Zo verkopen ze hier ook de mooiste design accessoires en kun je terecht op het terras voor een lekkere kop koffie of zelfgemaakt “low sugar” hapjes.

  Waar: Hondegatstraat 17

 3. De Ouderwetse bakkerij

  Deze bakkerij doet zijn naam eer aan: hij bestaat al ruim 180 jaar. Wil je een souvenir of specialiteit van Harderwijk? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ga bijvoorbeeld voor Zeebeer, een traditionele lekkernij.

  Waar: Kleine Marktstraat 1

 4. De Platenwinkel

  De Platenwinkel is de winkel voor liefhebbers van goede muziek. Je scoort hier de leukste tweedehands en nieuwe plaatjes met de beste muziek. Klein, knus, overzichtelijk, maar wel heel divers!

  Waar: Smeepoortstraat 11

 5. Ratatouille Culiwinkel

  Alles wat leuk, lekker, mooi, grappig, leerzaam en handig is komt bij deze culiwinkel samen. Naast waanzinnige wijnen en internationale bieren vind je hier culinaire cadeaus, inspirerende kookboeken, bijzondere conserven, heerlijke bonbons, prachtige houten planken … en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Waar: Vischmarkt 4

 6. Het Melkhuisje

  Stap over de drempel en je komt in één van de meest schattige winkels die je ooit hebt gezien. De schappen zijn gevuld met de lekkerste boerenproducten die vaak biologisch of op kleine schaal zijn geproduceerd. Geen wildgroei dus!

  Waar: Hoogstraat 42

 7. Lekker eten

  Deze winkels klinken als muziek in de oren, toch? En het is je vast opgevallen: bijna elke winkel maakt heerlijke koffie. Dat zorgt zeker voor pluspunten vinden wij. Heb je genoeg koffie gehad en vraagt je maag om gezonde vulling? Plof dan neer op één van deze leuke eetplekken in Harderwijk.