Culinair

Dit zijn de 7 lekkerste restaurants in Kampen

 • Leestijd 3 minuten
 • 31686 x bekeken

Een mens kan niet zonder … juist, eten! En dat is maar goed ook, want in Hanzestad Kampen zijn de leukste eettentjes om je smaakpapillen te strelen. Dit zijn van de beste, leukste en lekkerste restaurants en lunchcafés in Kampen. Verboden om te missen tijdens een dagje Kampen!

 1. Proef- & Eetlokaal de Stomme van Campen

  Bij Proef- & Eetlokaal de Stomme van Campen hebben ze niet alleen het grootste bierassortiment van Kampen, je kan hier ook nog eens heerlijk dineren. Met een uitgebreide bier-, wijn-, borrel- en dinerkaart geniet je hier elk moment met jouw gezelschap.

  Tip: Je kan hier ook een bier- of wijnproeverij doen!

  Waar: Oudestraat 218-220

 2. Dapper Foodcafe

  Bij Dapper Foodcafe staat het "Shared dinding" concept centraal. Ht menu bestaat uit kleine gerechtjes om samen te de delen gemaakt van eerlijke, verse en lokale producten. Ook tijdens de koffie, lunchen en borrel ben je hier aan het juiste adres.

  Waar: Plantage 3

 3. Posthuus Kampen

  Posthuus Kamen is een lunchcafé, lifestylewinkel en creatief atelier. Bovendien hebben ze een maatschappelijk doel: mensen met een beperking professioneel opleiden, zowel in de keuken als in de bediening. De lunchgerechten zijn simpel, lekker en vers. Je kunt er ook terecht voor een high tea. Geopend van dinsdag t/m zaterdag.

  Waar: Oudestraat 137A

 4. Restaurant Madame Som Tam

  Gelegen aan de Ijsselkade zit restaurant Madame Som Tam. Voor de lekkerste Thaise specialiteiten ben je hier aan het goede adres. Wat kun je zoal verwachten? Denk aan Thaise kipsate, hele gestoomde Dorade, curries, verschillende roerbakgerechten en nog veel meer. Zomers geniet je hier heerlijk in de zon op het terras.

  Waar: Ijsselkade 45

 5. Stadsherberg

  Van avocadosoep en geitenkaas met spek tot een boerenomelet of een runderburger. Bij De Stadsherberg kun je lekker uit je comfort zone kruipen of veilig aan wal blijven. Hier kun je de hele dag door eten, drinken en genieten van het uitzicht over de IJssel en de Stadsbrug.

  Waar: IJsselkade 48

 6. Restaurant De Bottermarck

  Knus, romantisch en een echt huiskamergevoel. Bij de Bottermarck neem je plaats aan één van de tien tafels en kun je ondertussen zien wat de koks bereiden in de halfopen keuken. Je kunt hier lunchen, brunchen, high tea-en of dineren. Net wat je wilt! De gerechten zijn Frans, puur en prachtig om te zien.

 7. Herberg de Bonte Os

  Aan de voet van de Nieuwe Toren vind je Herberg de Bonte os.What you see is what you get: is het motto van deze herberg. Gewoon zonder gedoe dus maar bovenal verrassend lekker. De Herberg staat vooral bekend om zijn liefde voor biefstuk. Kogelbiefstuk, bavette en ossenhaas zijn hier dan ook favorieten.

  Waar: Torenstraat 9