Culinair

Dit zijn de 5 lekkerste restaurants in Hasselt

 • Leestijd 2 minuten
 • 21813 x bekeken

Ga je een dagje weg naar Hasselt of Overijssel dan is uit eten gaan in Hanzestad Hasselt een aanrader. Of je nu een Bourgondiër, koffie- bier- of whiskyliefhebber of vegetariër bent: deze kleine Hanzestad heeft voor iedereen wat wils. Dit zijn de lekkerste restaurants van Hasselt.

 1. Eet en Drinkerij De Stadskamer

  Eet en Drinkerij De stadskamer is dé plek in Hasselt om heerlijk te lunchen, dineren of borrelen. Deze hippe hotspot is gevestigd in het historische centrum van Hasselt in een prachtig monumentaal pand.

  Waar: Markt 3

 2. Café Ad'vundum

  Café Ad'vundum is gevestigd in een wel heel bijzonder pand. Het pand is al sinds 1605 in gebruik als horecabedrijf. Vroeger konden hier reizigers terecht voor een maaltijd en een overnachting bij de herder die destijds in het pand woonde. Tegenwoordig kun je hier terecht voor een lekker kopje koffie, een heerlijke lunch, uitgebreid diner of een borrel.

  Waar: Hoogstraat 1 - Hasselt

 3. Eetcafé Onder de Luifel

  Neem plaats aan een van de nostalgische houten tafeltjes en geniet van een lunch of diner. Denk aan een uitsmijter, eigengemaakte hamburgers of de verse saté.

  Waar: Ridderstraat 5-7

 4. De Linde

  Koffie met huisgemaakt gebak, een uitgebreide lunch, een heerlijke maaltijd of een biertje van de tap. In dit grand café is het optimaal genieten, of je nu binnen aan een van de tafels of buiten op het terras zit. De producten worden versbereid en zijn veelal seizoensgebonden.

  Tip: Bezoek na het eten ook het bijbehorende cadeauwinkeltje!

  Waar: Kalkovenwegje 1

 5. Eetcafé De Compagnie

  Dit eetcafé is al een begrip in Hasselt sinds 1700. In de moderne, warme huiskamer kun je heerlijk lunchen en dineren onder het genot van een ruim assortiment aan speciaal bieren, wijnen en whisky’s. Zomers is er een mooi terras aan de binnengracht.

  Waar: Prinsengracht 29