Stedentrips

Ontdek de Hanzesteden per fiets en schip

  • Leestijd 2 minuten
  • 8613 x bekeken

Met Boat Bike Tours reis je per fiets en schip door het vlakke rivierdal van de Rijn. Geniet van de natuur vol bos en heide en ontdek de authentieke Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen.

Rijk verleden

In de 13e en 14e eeuw liep door het IJsseldal een van de belangrijkste handelsroutes van Europa. Nu zie je dat terug tijdens de fietsvaarvakantie naar de diverse Hanzesteden met Boat Bike Tours. In Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen herinneren de sierlijke koopmanshuizen en oude stadsmuren aan die tijd.

Elburg

Vanuit Kampen gaat de route verder over fietspaden door het bosrijke natuurgebied de Veluwe en langs oude vissersplaatsen zoals Hanzestad Elburg. Het havenstadje, gelegen aan de vroegere Zuiderzee, staat bekend om de honderden monumenten in het vierkante stadscentrum. Vanuit de lucht kan Elburg gemakkelijk worden herkend aan het volledig rechte stratenplan en de vestingmuur rondom. Neem rustig de tijd om de stad te verkennen.

Verblijf

Overnacht tijdens deze reis op een schip in een comfortabele hut met privé sanitaire voorzieningen. Het fijne aan accommodatie op een schip is dat je iedere ochtend ontbijt met een ander uitzicht, maar niet steeds je koffer in en uit hoeft te pakken. Aan boord van de schepen Gandalf, Sarah of de Lena Maria zet de bemanning zich met plezier in om het je naar de zin te maken.

Reisleiding

Tijdens deze achtdaagse Hanzeroute is er een reisleider aanwezig die iedere avond de route van de volgende dag bespreekt en meefietst. Je kunt er ook voor kiezen om op eigen tempo aan de hand van het gedetailleerde kaartmateriaal en de routebeschrijvingen de dagelijkse tochten te fietsen.