Verrassende routes

Fiets-vaarvakanties in en tussen de Hanzesteden

  • Leestijd 4 minuten
  • 10604 x bekeken

Met de diverse fiets-vaarvakanties van Boat Bike Tours bezoekt u in 8 dagen de mooiste steden en de prachtigste plekjes die deze Hanzesteden-regio te bieden heeft. Overdag lekker fietsen en dan de dag eindigen met een fris drankje aan dek, gevolgd door een smakelijk 3-gangen diner. Elke avond slaapt u in hetzelfde bed en u ontwaakt steeds met een ander uitzicht.

Zo veilig mogelijk

Deze manier van reizen is gezien de huidige 1,5 meter afstand die we samen in acht moeten nemen ideaal: uw hut beschikt over privé sanitair, u bent veel buiten en in de gezamenlijke ruimtes wordt volledig rekening gehouden met de mogelijke afstandsmaatregelen. Boat Bike Tours heeft een uitgebreid protocol, waar voor de meest gangbare lastige situaties een oplossing is bedacht. Uiteraard houden we het aan boord ook graag zo gezellig mogelijk.

Gezelligheid aan boord
Gezelligheid aan boord

Aan en van boord

Het verblijf aan boord betekent, dat u ‘s ochtends geniet van een stevig ontbijt om vervolgens met de fiets de omgeving te verkennen. Onderweg kunt u op een geschikte locatie uw lunchpakket nuttigen. Aan het eind van de middag komt u aan in de volgende bestemming, waar het schip al op u ligt te wachten. Daar kunt u zichzelf opfrissen om gezellig aan dek of in de lounge een plekje te zoeken en de dag door te nemen met uw medereizigers, terwijl de chef voor u aan de slag is. ’s Avonds is het leuk om de stad nog even in te gaan of gezellig aan boord een drankje te nemen.

’s Avonds even lekker de stad in

Begeleiding

Er is een keuze tussen (semi)begeleide Hanzeroutes en de individuele reizen; wat inhoudt, dat u de fietstochten op eigen gelegenheid maakt. Elke avond geeft de reisleider uitleg over de route van de dag erna en bespreekt de mogelijke bezienswaardigheden en hoogtepunten die u beslist niet mag missen. Op de begeleide reizen krijgt u deze uitleg uiteraard ook, en dan fietst u de route in een kleine groep samen met de reisleider. Alles op een rustig tempo, waardoor de reizen voor elk type fietser geschikt zijn.

Boat Bike Tours
Boat Bike Tours

Het schip

U verblijft aan boord van de Lena Maria of de Sarah op de begeleide reizen. Zij bieden alle gemakken en comfort, gemengd met een knusse, huiselijke sfeer. Ook ideaal voor als u bijvoorbeeld met een eigen groep op reis wil en het gehele schip wil afhuren, of als stel op pad gaat en zich gelijk wil thuis voelen. Op de individuele reizen gaat u met de De Nassau of De Holland op pad; beide comfortabele en stijlvolle, middelgrote passagiersschepen.

Interieur superior twin van schip De Nassau
Interieur superior twin van schip De Nassau

Gezinnen

De Hanzesteden-reizen zijn erg leuk om met het hele gezin te ondernemen. Er wordt gefietst over rustige wegen en fietspaden, en onderweg komt u bij de meest interessante en bijzondere locaties. Zo rijdt u door de Veluwe, staat er een bezoek aan Bronkhorst - het kleinste stadje van Nederland - op het programma, en kunt u het Muiderslot bezoeken. Is fietsen (voor langere afstanden) voor uw kind of kinderen nog lastig of niet mogelijk, dan kunt u een aanhangfiets, kinderzitje of fietskarretje huren. Lees hier ook een leuke blog van een familie dit dit samen met het gezin heeft gedaan.

Leuk met het hele gezin!
Leuk met het hele gezin!

Juist lekker hard

Bent u een fanatieke fietser, dan kunnen we de u vast blij maken met onze wielren-versie. Dit houdt in dat er dagelijks 2 extra lange routes (ca. 85 of 115 kilometer per fietstocht) naast de ‘gewone’ dagelijkse fietsroute (ca. 40 en 60 kilometer per fietstocht) worden geboden. Ideaal voor als u samen op reis gaat, maar de ander het liever wat rustiger aan doet!

Gids vertelt over Deventer
Gids vertelt over Deventer

Meer weten over de Hanzeroutes?

Wilt u meer weten over de Hanzeroutes van Boat Bike Tours, neem dan een kijkje op de website:

Dit is een samenwerking met
Boat Bike Tours

Boat Bike Tours in beeld