Verrassende routes

De 4 mooiste fietsroutes in en rondom Harderwijk

  • Leestijd 3 minuten
  • 22012 x bekeken

Harderwijk ligt ook aan de prachtige randmeren waar fietspaden zijn aangelegd, zodat je deze meren volledig op de fiets kunt ontdekken. Er zijn korte routes van 20 tot 50 kilometer, maar ook een lange route van maar liefst 183 kilometer. Leuk om te doen tijdens een weekend in Gelderland, waarbij je kunt overnachten op allerlei prachtige plekken!

Harderwijk kent geen grenzen als het gaat om fietstochten. Hier is het aanbod oneindig en alle fietsroutes zullen de harten van fietsliefhebbers sneller doen kloppen. Zo ligt Harderwijk aan de randmeren, waar je zowel korte als lange fietstochten kunt maken. Maar ook de Veluwe is op steenworp afstand. Wat zijn de leukste fietstochten in en rondom Harderwijk?

Fietsroutes over Noord-Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied om doorheen te fietsen. Fietsroutes bieden hier voor elk wat wils: authentiek boerengebied, rustiek bos, uitgestrekte heidevelden en stukjes stad.

Wat dacht je van een veertig kilometer lange fietsroute die je langs al deze soorten natuur brengt, terwijl je heerlijk fietst over mooie paadjes. De tocht brengt je ook langs Beekhuizerzand, een stuifzandgebied ter grootte van 200 hectare. Dit zijn unieke landschappen in West-Europa en hebben hun eigen flora en fauna met prachtige vergezichten. Bekijk de prachtige fietsroutes rondom Harderwijk.

Fietsroute Lalaland

Ook de fietsroute Lalaland, vernoemd naar het jaarlijks terugkerende festival Lalaland in Harderwijk, gaat over de Veluwe. Ben je op dit festival en heb je genoeg van het gefeest? Huur dan een fiets in Harderwijk en maak deze prachtige tocht. De fietsroute kun je ook op ieder ander moment fietsen.

Foto: Erik Rudolfs

Veluws Verleden Fietsroute

Net als de Veluws Verleden fietsroute, die de historische plaatsen Harderwijk en Nijkerk met elkaar verbindt en prachtig stukje Veluwe laat zien. Houd je van water, bos en cultuur, dan mag je deze route niet missen.

Je rijdt van knooppunt naar knooppunt, kunt op verschillende plekken beginnen en kan in twee richtingen worden gereden. Slenter ook door de historische straten van Harderwijk en strijk neer op een van de terrassen.

Fietsroute Beekhuizerzand

Fiets vanuit Harderwijk (startpunt Erasmusstraat), langs het water en door een landelijke omgeving over het Beekhuizerzand weer terug naar Harderwijk. De route biedt een grote verscheidenheid aan natuurschoon.

Je fietst langs de schaapskooi op de heide. Stap ook even van de fiets als je bij het Beekhuizerzand bent en geniet van deze bijzondere zandverstuiving. Natuurlijk zijn er onderweg genoeg gelegenheden om even lekker te ontspannen, te genieten van het uitzicht en een met een hapje en drankje de smaakpapillen te verwennen.