Dagje weg

Hier moet je zijn in Hattem

 • Leestijd 3 minuten
 • 10007 x bekeken

Hanzestad Hattem is een schilderachtige kleine Hanzestad, omgeven door groen. Perfect dus, want binnen vijf minuten fiets of wandel je van Anton Pieck naar de IJssel, van stadspoort naar de Veluwe. Wat je onder andere kunt doen in Hattem op gepaste afstand? Hierbij een leuk overzicht.

 1. 8

  Afhalen in Hattem

  Bij de volgende eetgelegenheden kan je onder andere terecht voor een smaakvolle (afhaal)maaltijd: Kota Radja.

 2. 7

  Stadswandeling Hattem

  In de maanden mei t/m oktober start er elke woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur een stadswandeling. De start is bij het TIP, Kerkhofstraat 2. Ontdek tijdens de wandeling dit prachtige kleine Hanzestadje die zo geliefd is bij schilders. Het is ook mogelijk om een gids te reserveren.

 3. 6

  Natuurwandeling Landgoed Molecaten

  Ga mee met de natuurwandeling onder leiding van een ervaren gids op landgoed Molecaten of naar natuurgebied Wiesenbergerkolk/Algemeen Veen, reserveren kan via .

 4. 5

  Bezoek de musea: Bakkerijmuseum Hattem

  Haal je neus op en laat de geur van versgebakken brood je neusharen doen trillen. Uit de met takkenbossen gestookte oven van de 19e eeuw komen twee keer per week heerlijke broden. Volg het bakproces, wandel door de geschiedenis en doe in de vakantie mee aan leuke bakactiviteiten bij het Bakkerijmuseum.

 5. 4

  Bezoek de musea: Voerman Museum

  Het museum dankt zijn naam aan de collectie schilderijen van Jan Voerman senior en Jan Voerman junior. Senior werd vooral bekend van de IJssellandschappen met de hoge luchten en wolkenpartijen.

  Zijn zoon werd bekend met illustraties van de Verkade albums, maar ook zijn stillevens verdienen het om even voor stil te staan. Het Voerman museum is ook dé bezienswaardigheid als je Hattem beter wilt leren kennen. Hier vind je namelijk een historische collectie van de stad.

 6. 3

  Bezoek de musea: Anton Pieck Museum

  Idyllisch, romantisch en veelal met een fijn gevoel voor humor. Zo is de kunst van Anton Pieck het beste te beschrijven. Ontdek het zelf in het museum waar jaarlijks een nieuwe collectie hangt van zijn werk met olieverven, illustraties, reistekeningen, grafisch werk en kalenderplaten. Er zijn ook wisselende exposities. Fotocredits: Anton Pieck Museum

 7. 2

  Het water op!

  Bij Vadesto kun je heerlijk het water op! Kajakken, kanovaren, klompvaren, waterfietsen en meer! Een kajak is een sportief klein vaartuig voor een ontspannend uurtje. Maar kan natuurlijk ook een spannend avontuur zijn als je het weinig hebt gedaan! Vadesto gebruikt allround kano’s waar iedereen zonder veel moeite mee kan varen. Leuk dus voor iedereen.
  Fotocredits: Jurjen Drenth

 8. 1

  Huur een fiets en ontdek de Veluwe

  Huur een fiets en ga er even heerlijk op uit.
  - Veltkamp tweewielers (Kruisstraat 12)
  - Dekker fietsen (Nieuweweg 33)
  - Vadesto (De Bleek 3)
  We hebben een aantal leuke fietsroutes voor je op een rijtje gezet.