Dagje weg

Op en om het water in Harderwijk

 • Leestijd 2 minuten
 • 2008 x bekeken

In Harderwijk zijn er vele manieren om van het water te genieten. Ga met een boot het water op, geniet op het terras op het stadsstrand, of ga er op uit met de fiets. Bekijk hier onze tips!

 1. B&B Bootverhuur

  In Harderwijk kun je heerlijk genieten op het water. Bij B&B bootverhuur kan je een mooie sloep huren. Ga er op uit en geniet van een dagje varen in de omgeving van Harderwijk op het Wolderwijd of het Veluwemeer.

 2. Botter varen

  Botter varen op de voormalige Zuiderzee onder genot van een hapje en een drankje. Bij Botterhuren Harderwijk kun je terecht voor een gezellige dag op het water. Met de botter vaar je vanuit de oude vissershaven in Harderwijk langs onbewoonde eilandjes op het Veluwemeer. Geniet van de rust van het water of help mee op de botter. Botterhuren Harderwijk biedt verschillende arrangementen.

 3. Walhalla

  Walhalla is de horecagelegenheid op het Stadsstrand in Harderwijk. Vanaf het terras of achter het glas geniet je van een prachtig uitzicht. Het strand van Harderwijk is de perfecte locatie voor een gezellig hip strandtentje. Het Wolderwijd ligt aan je voeten. Bij Walhalla kun je terecht met kinderen, maar ook tot in de late uurtjes genieten samen met je vrienden.

 4. Boothuis Harderwijk

  Geniet van Harderwijk in een prachtig appartement boven het water. Boothuis Harderwijk geeft je en geweldige beleving op een prachtige plek. De woonkamer van het appartement bevindt zich op de 1e verdieping. Hierdoor heb je een geweldig uitzicht over het Wolderwijd en het nieuwgebouwde Waterfront.

 5. Fietsroute Boulevardje pikken

  Fietsroute Boulevardje pikken is een mooie fietsronde met een afwisseling van water en natuurgebieden. Je begint op de boulevard van Harderwijk. Daarna gaat de route door de mooie groene gebieden van lange strand Horst, de Groevenbeekse Heide en het Sparrendaal. De route is een mooie variatie van water en land.