Stedentrips

Bas & Nicolette in de Hanzesteden

 • Leestijd 3 minuten
 • 4868 x bekeken

Heb je het gezien? Bas Smit en Nicolette van Dam waren op bezoek in verschillende Hanzesteden! Onder het mom van "Nederland heeft alles" ontdekken zij Nederland. Op zoek naar de leukste tips om te doen voor zowel met als zonder kinderen. Daar mogen de Hanzesteden zeker niet aan ontbreken! Wil je na dit artikel, gebasseerd op de Instagram stories, meer lezen? Het boek is al een tijdje uit met nog veel meer tips voor een vakantie in de Hanzesteden! Wij geven je er alvast een paar.

Benieuwd waar ze allemaal zijn geweest en naar hun tips? 8 juli komt het boek "Nederland heeft alles" uit. Houd dus de schappen goed in de gaten en ontdek in het boek alle dingen die de Hanzesteden te bieden hebben.

 1. 6

  Ssst.. het is een eeuwenoud, geheim recept.

  Als je in Deventer bent, mag een bezoek aan de Deventer koekwinkel natuurlijk niet ontbreken. Al meer dan 400 jaar wordt de wereldberoemde kruidkoek in deze historische Hanzestad gebakken. Jb. Bussink is de enige koekbakker die tot op de dag van vandaag de echte Deventer Koek bakt, volgens een eeuwenoud en nog immer geheim recept. Heerlijk voor thuis... als je dat zo lang volhoudt!

 2. 5

  Museum de Waag

  Museum De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van heel Nederland. Het is echt een icoon van de stad, gelegen aan de Brink van Deventer. Helaas konden Bas & Nicolette tijdens hun bezoek niet naar binnen. Maar de buitenkant, vanaf hét historische plein de Brink, was al indrukwekkend om te delen! Ze moeten dus zeker nog een keer terugkomen.

 3. 4

  Nieuw in Deventer

  Dit is nieuw: het meest duurzame 'Van der Valk Hotel' van Nederland.. en dat in Hanzestad Deventer! Het hotel is gunstig gelegen aan de A1, maar grenst ook aan een prachtig bosrijk gebied. Bas & Nicolette konden hier in alle luxe even bijkomen van hun eerste dag in Overijssel. En er is nog zo veel te ontdekken!

 4. 3

  Jonnie & Thérèse Boer

  Een bezoek aan Zwolle is toch niet compleet zonder een ontmoeting met Mr en Mrs Zwolle (aldus Bas): Jonnie & Thérèse Boer! Naast het 3 sterren tellende Michelin restaurant De Librije runt dit powerkoppel Brass Boer Thuis. Een bistro-brasserie 'nieuwe stijl', waarbij veel van de gerechten rechtstreeks vanaf het houtvuur komen! Voor de gelegenheid serveerden ze deze lekkere gerechten door de grachten van Zwolle. Een mooiere afsluiter kon bijna niet! Het was op en top genieten.

 5. 2

  Ayay kapitein! Bootje varen in Zwolle

  De hoofdstad van Overijssel mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de provincie. Zwolle here we come! Nicolette genoot van het prachtige uitzicht vanaf het water en Bas ontdekte één van de tips van hun fans: IJssalon Salute! Absoluut een bezoekje waard.

 6. 1

  Een visje eten in Harderwijk

  Bas en Nicolette lusten er wel eentje! Toevallig kun je in Harderwijk de beste visjes eten omdat het een échte vissersstad is. Deze Hanzestad lag vroeger namelijk aan de Zuiderzee. Bas en Nicolette konden het stadje daardoor ook niet missen tijdens hun ronde door Nederland.