Hippe Hanzesteden

Discover Hansa App

  • Leestijd 3 minuten
  • 7635 x bekeken

Altijd al meer willen weten over de Hanzesteden die Nederland en Duitsland rijk is? Ontdek de verhalen, bekijk bezienswaardigheden en vergroot je kennis met feitjes en wetenswaardigheden in de Discover Hansa app! Download nu snel de app via de knoppen hieronder of lees verder voor meer informatie!

Download nu voor Apple

Download nu voor Android

Veertien steden
In ons land is een keuze gemaakt uit de 22 Nederlandse Hanzesteden. Met de app ga je door Maasbommel, Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk. De Duitse steden zijn Neuss, Kalkar / Grieth, Wesel en Emmerik aan de Rijn. In iedere stad maak je kennis met bijzondere locaties en bezienswaardigheden.

Augmented reality
Dat doe je met behulp van augmented reality. Deze technologie maakt het mogelijk om via de camera van je telefoon of tablet een 'beeld over een beeld' te leggen, meestal in 3D. Dit geeft een realistische indruk van bijvoorbeeld een muurschildering of van een historisch pand dat vroeger op een locatie stond, maar is afgebroken.

Thuis of op locatie
Dat kan ter plekke zijn, maar ook thuis wandel je door de stad via de app. De app brengt de unieke verhalen van iedere stad tot leven. Daarnaast heeft de app per stad leuke feiten en weetjes die meer vertellen over bekende elementen en plaatsen in de stad, maar ook dieper inzicht geven in de minder 'toeristische' bezienswaardigheden.

Bijzondere muurschilderingen
Zo hebben sommige steden fraaie muurschilderingen, die je in de app herkent aan de blauwe pinpoints op de kaart. Het zijn metershoge schilderingen, vaak op de zijkant van een gebouw. Iedere muurschildering vertelt een verhaal waarin een mix van 'toen' en 'nu' een rol spelen. De schilderingen in alle steden zijn met elkaar verbonden, dus het loont de moeite ze allemaal te bekijken.

Over de Hanzesteden fietsroute
De app is gekoppeld aan de Hanzesteden fietsroute. Denk je aan een Hanzestad, dan denk je aan een historische plaats waar handel werd gedreven. Minder bekend zijn de fraaie routes die van stad naar stad gaan. Routes die je op de fiets ontdekt. De tocht start in het Duitse Neuss, waarna je stroomafwaarts langs de Rijn fietst om na het bezoeken van verschillende steden te eindigen in het Nederlandse Harderwijk. In Nederland volg je de route met fietsknooppunten, in Duitsland wordt de route deels aangegeven met het fietsknooppuntensysteem en deels met de Rijnfietsroute bewegwijzering. Wil je de route uitbreiden, dan kies je voor een Hanzerondje, een 'lus' van veertig tot vijftig kilometer rond het achterland van een Hanzestad.

Je vindt de Discover Hansa app in de Google Play app store voor Android en de App Store voor iPhone. Voor iPhone is iOS of 14.4 of later een vereiste. De app is beschikbaar in zowel het Nederlands als in het Duits. Hij neemt ongeveer 220 MB geheugen in op je telefoon.

Download nu voor Apple

Download nu voor Android