24 uur in ...

Hattem: Schilderachtig & Natuur

  • Leestijd 1 minuten
  • 4654 x bekeken

Tussen de noordrand van de Veluwe en de IJssel ligt het pittoreske Hattem. De Hanzestad is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstschilders. Niet zo verwonderlijk: de stad is niet alleen ‘fotogeniek’, het ligt ook nog eens in een fraaie omgeving met bos en water op steenworp afstand. Ontdek hoe jouw dagje Hattem eruit kan zien.

09:00

Ontbijt van Ambachtsbakker Blom

Geniet van een heerlijk vers ontbijtje bij Ambachtsbakker Wim Blom.

10:30

Cultuurtip: het Voerman stadsmuseum

Het Voerman Stadsmuseum Hattem is gevestigd in Hattem in twee prachtige oude herenhuizen. Je wordt verwelkomd door hun gastvrije medewerkers om kennis te komen maken met de collectie schilderijen van Jan Voerman sr., Jan Voerman jr., Jo Koster en vele anderen. Ook historie en archeologie zijn ruim vertegenwoordigd bij het museum.

12:00

Ga wandelen of fietsen door de prachtige natuur

Hattem is een hanzestad omringt door de prachtige natuur, zoals de Veluwe, de Hoenwaard en landgoed 't Algemene Veen. Een heerlijk stadje waarbij niet alleen het centrum, maar ook zijn directe frisse omgeving de moeite waard is om te zien!

13:30

Lunchen bij Herberg Molecaten

Herberg Molecaten in Hattem is de ideale plek om jezelf eens heerlijk te laten verwennen. Je kunt er heerlijk vertoeven in het restaurant voor een smakelijke lunch.

15:30

Een kijkje brengen bij de Leckernij

Zij hebben passie, plezier en enthousiasme! Dit uit zich o.a. in de heerlijke producten die ze in hun delicatessenwinkel de Leckernij presenteren. Maar ook in het bieden van de beleving aan de gasten in hun winkel, waar altijd wel iets te proeven valt. De producten worden zorgvuldig uitgekozen, zo ook hun eigen merk kazen, met extra aandacht voor kwaliteit en versheid. ​ Met bijna 30 jaar ervaring, echt een begrip in Hattem!

18:00

Dineren bij restaurant de Ridderhof

Als je komt eten bij De Ridderhof kom je eten bij hen, zoals ze het zelf graag zien: persoonlijke gastvrijheid, heerlijke gerechten uit de klassieke Franse-Nederlandse keuken waar zij hun eigenwijze draai aan geven met mooie smaakcontrasten op het bord, waarin uitsluitend verse producten en huisgemaakte sauzen in verwerkt worden.

22:00

Overnacht bij Aparthotel

Ervaar het comfortgevoel en geniet van de luxe eenvoud. Want dát is hoe je verblijf bij Aparthotel Hattem eruitziet. Voor een memorabel verblijf, samen of alleen. Laat je betoveren door de elegante sfeer.