24 uur in ...

Kampen: Ambacht & Cultuur

  • Leestijd 1 minuten
  • 7623 x bekeken

Gelegen aan de prachtige IJssel is Kampen van een afstand al een genot om naar te kijken. Een gezellige Hanzestad voor cultuurliefhebbers, lekkerbekken en wandelaars. Benieuwd hoe jouw dagje Kampen eruit kan zien? Lees dan snel verder.

09:00

Ontbijten bij de Stadsherberg Kampen

Optimaal genieten van het prachtige uitzicht bij de Stadsherberg.

10:00

Stadswandeling - 4,6 kilometer

Kampen heeft, net als elke Hanzestad, zijn eigen authentieke sfeer en charme! Het Hanzeverleden van de cultuurhistorische stad Kampen is overal in de stad nog terug te vinden. Onder andere monumentale panden/gevels en stadspoorten. Beleef dit via deze wandelroute.

12:00

Lunchen bij de Bottermarck

Lunchen bij restaurant de Bottermarck in ongedwongen sfeer. Van een ruim belegd speciaal broodje, uitgebreide salade, uitsmijter of omelet, a la carte gerechten of een menu naar wens. De perfecte locatie, zomer’s heerlijk lunchen op het terras of natuurlijk binnen in het restaurant.

13:30

Winkeltip: Koffiebranderij De Eenhoorn

Na de lunch kan je onder andere heerlijk even een rondje winkeltjes gaan in Kampen. Zo hebben wij als tip de Koffiebranderij De Eenhoorn. Een winkeltje dat je alles kan vertellen over koffie, thee en sigaren. Je kan er zelfs een proeverij doen of een rondleiding

15:00

Bezoek aan de Kamper Kogge

Kamper Kogge
Kamper Kogge

De sfeer van weleer opsnuiven in het ruim van de Kamper Kogge, een kijkje nemen in het middeleeuwse vissershuisje op de Koggewerf, zien hoe de bouw van het schip in z'n werk ging en bijzondere middeleeuwse vondsten bewonderen in de expositieruimte: voor bezoekers is op de Koggewerf, op een van de mooiste plekken van Kampen pal aan de rivier de IJssel, van alles te zien en te beleven.

17:30

Dineren bij proeflokaal De Stomme van Campen

Proef- & Eetlokaal met het grootste bierassortiment van Kampen, een mooi assortiment open wijnen en een aantrekkelijke menukaart met toegankelijke gerechten. Lekker eten bij De Stomme van Campen is geen probleem!

20:00

Slapen bij B&B Stadsboerderij

Overnachten in een Rijksmonument, een voormalige stadsboerderij in het centrum van Kampen? B&B de Stadsboerderij heeft vier karakteristieke, comfortabele gastenverblijven.