24 uur in ...

Zutphen: Hofjes & Torens

  • Leestijd 1 minuten
  • 10352 x bekeken

In de Middeleeuwen stond Zutphen al bekend als een eigenzinnige Hanzestad. Nog steeds ben je in deze stad aan het goede adres als het om originaliteit gaat. In het historische centrum vind je naast vele torens een bijzonder en uniek winkelaanbod. Ontdek hoe jouw dagje Zutphen eruit kan zien.

09:30

Ontbijten of koffie bij Grand café Picknick

Kies uit een groot assortiment van gerechten uit de Nederlandse keuken en laat je verwennen. Ze staan bekend om hun afwisselende, verrassende en verse gerechten. Geniet van de verse smoothies, verassende koffies of heerlijke gebak. Laat je door Grand café Picknick veelvoudige bakkersproducten, verse ingrediënten en vriendelijke service lekker verwennen. Geniet van je ontbijt bij Grand café Picknick.

10:00

Interactieve belevenissen bij De Hanzeaat

Dit is dé plek waar het fascinerende verhaal van de Hanzegeschiedenis van Zutphen tot leven gebracht wordt. Met de opening van De Hanzeaat wordt ook de Bourgonjetoren, gebouwd in 1457, weer toegankelijk! Speel de interactieve games die je meenemen op een reis door de middeleeuwen langs verschillende Hanzesteden. Waag je in een open wereld van Zutphen en ontdek of jij op tijd de poort kunt sluiten voor de naderende rovers!

Impressie
Impressie

12:00

Cultuurtip: oudste bibliotheek de Librije

De Librije is een leeszaal uit 1564, opgericht door twee kerkmeesters van de Walburgiskerk te Zutphen, Conrad Slindewater en Herman Berner. De leeszaal was bedoeld voor de hele stad, het kapittel en de kerk en beschikte over een zeer divers aanbod aan boeken. Omdat er regelmatig boeken verdwenen werd al snel besloten de boeken aan de ketting te leggen, het werd een “kettingbibliotheek”. Benieuwd hoe het er van binnen uit ziet? Voor maar €8,- mag je een kijkje nemen in de kerk en een rondleiding in de bibliotheek.

13:00

Lunchen bij Lunchroom de France

Bij Lunchroom De France geniet je van een uitstekende kwaliteit en kwantiteit. Maar ook het gastheerschap staat hoog bij hen in het vaandel. Ze stellen je op het gemak en zullen daar met hun team alle zorg voor dragen.

15:00

Fluister door Zutphen

Vanaf begin april tot eind oktober kan je genieten van een heerlijk tochtje door de wateren van Zutphen, doormiddel van fluisterbootjes.

16:00

Verwen jezelf met heerlijke bonbons

Zodra je binnenstapt bij Bonbonatelier Janson ruik je de geur van chocolade en proef je de sfeer van Anton Pieck. Geniet van een kopje koffie, uiteraard met bonbon, terwijl in de ‘open keuken’ op ambachtelijke wijze je bestelling wordt gemaakt.

18:00

Dineren bij het IJsselpaviljoen

Restaurant het IJsselpaviljoen is gelegen in de Hanzestad Zutphen. Hun restaurant, aan de rand van de stad, biedt uitzicht over de IJssel en haar uiterwaarden en kijkt uit op de historische Oude IJsselbrug.

22:00

Eindig je dag bij Broederenklooster Hotel Zutphen

Heerlijk uitgerust ontwaken in één van de hotelkamers bij Broederenklooster Hotel Zutphen. Wakker worden met zicht op de kloostertuin en laat je daarna verrassen door hun ontbijtkoks met een heerlijk uitgebreid ontbijt.