De Hanzevallei heeft hoge rivierdijken met imponerende vergezichten. Af en toe gaan de routes iets dieper de vallei in door bosrijke natuurgebieden en langs statige havezaten. En natuurlijk gloort aan het einde van het pad altijd weer een Hanzestad waar je terecht kunt voor een heerlijk hapje eten.

Stap op in de Hanzesteden

Fiets van Hanzestad naar Hanzestad

Wist je dat een fietstocht langs meerdere Hanzesteden zo is uitgestippeld? Doordat de steden dicht bij elkaar liggen, kan je in een tocht genieten van verschillende historische steden en de natuurrijke omgeving. Om het makkelijk te maken, hebben we al een aantal routes voor je uitgestippeld. Ga in het menu naar routes en laat je inspireren.

Langs het water

De negen Hanzesteden zijn verbonden door het water. Dus welke Hanzestad je ook bezoekt tijdens je fietstocht, het water is altijd in de buurt. Fiets bijvoorbeeld langs de IJssel, die loopt van Doesburg tot Kampen. En wat te denken van de voormalige Zuiderzeeplaatsen Elburg en Harderwijk? De Zuiderzee heeft plaatsgemaakt voor het Veluwemeer, een tocht over de dijk langs het water levert adembenemende vergezichten op. Vergeet je (telefoon)camera niet!

De Hanzesteden fietsroute, 450 kilometer fietsen verdeeld over 8 Hanze-etappes

Een fantastische route die de grens over gaat! Dan hebben we het over de Hanzesteden Fietsroute. Historische steden en handel zijn de beelden die de meeste mensen zien als ze aan de Hanzesteden denken. En dat klopt ook! Minder bekend zijn de meest prachtige routes van Hanzestad naar Hanzestad. Ontdek het zelf…